Fermín prvýkrát strelil dva góly, zariadil výhru Barcelony na pôde poslednej Almeríe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fermín prvýkrát strelil dva góly, zariadil výhru Barcelony na pôde poslednej Almeríe

Fermín López strelil prvýkrát vo veľkom futbale dva góly.
Fermín López strelil prvýkrát vo veľkom futbale dva góly.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali vo štvrtkovom zápase 36. kola španielskej La Ligy na pôde poslednej Almeríe a potvrdili druhé miesto v tabuľke.

Almería - Barcelona 0:2

Brankár Marc-André ter Stegen nastúpil za Barcelonu už na 410. zápas, čím vyrovnal zápis, ktorý má na konte aj legendárny Andoni Zubizarreta. Spomedzi gólmanov je na tom lepšie iba Víctor Valdés (535). Hlavnou postavou stretnutia sa stal dvojgólový mladík Fermín López. Niečo také sa mu v áčku Barcy ešte nepodarilo.

Po tomto stretnutí má v ligovej sezóne na konte sedem gólov a vo všetkých súťažiach desať. Jednu asistenciu zaznamenal Sergi Roberto, pričom v úvodnom vzájomnom zápase proti Almeríu v tejto sezóne sa dvakrát presadil. Mladý obranca Hector Fort takisto prihrával na presný zásah, bola to jeho druhá asistencia v La Lige.

Spomedzi hráčov do 20 rokov nazbierali futbalisti Blaugranas v tomto ročníku už sedem prihrávok (Yamal 4, Fort 2, Gavi 1), čo je najviac spomedzi všetkých tímov v TOP 5 ligách. Druhý je Manchester United (6). Barca má dve kolá pred koncom na druhom mieste tabuľky štvorbodový náskok pred Gironou. Almería ostáva posledná.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Ďalšie výsledky:

Las Palmas - Real Betis 2:2

Real Sociedad - Valencia (22:00)