Niké liga ONLINE: Sezóna je na konci, súťaž pozná tímy postupujúce do Európy aj barážistu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Sezóna je na konci, súťaž pozná tímy postupujúce do Európy aj barážistu

Aktualizované
Košice sa nakoniec vyhli baráži.
Košice sa nakoniec vyhli baráži.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž v sobotu posledným kolom dopísala svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Rozhodlo sa o dvoch miestenkách do Konferenčnej ligy a takisto o tíme, ktorý si zahrá baráž.

PROGRAM 9. KOLA NADSTAVBY

SOBOTA

Slovan Bratislava - Ružomberok 5:1

Trnava - Podbrezová 5:0

Žilina - Dunajská Streda 1:3

Banská Bystrica - Skalica 2:2

Košice - Michalovce 2:0

Zlaté Moravce - Trenčín 2:2

Sumár všetkých zápasov

Výsledky posledného kola Niké ligy.
Výsledky posledného kola Niké ligy.Flashscore

18. MÁJ

20:32 - Obaja tréneri zhodnotili zápas medzi Trnavou a Podbrezovou.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Zápas sa mi hodnotí ľahúčko. Chalani boli pod veľkým tlakom, napriek tomu hrali fantasticky, od prvej minúty boli výborní, podali výborný výkon, predviedli výborný futbal, zaslúžia si absolutórium. Mali sme šťastnú ruku so zostavou, aj systémom, v ktorom sme hrali. Štyri dni dozadu som sa zobudil s tým, že som cítil, že Ofori dnes rozhodne zápas a na druhý deň som sa ho pýtal, kde chce hrať, povedal som mu, že bude v základnej zostave a Erik Daniel pôjde na lavičku a že zápas rozhodne. A dnes reálne rozhodol prvými dvoma kľúčovými gólmi. Išli sme za výsledkom od začiatku, vytvárali si šance, dobre kombinovali, výborne bránili, je to zaslúžené víťazstvo a napokon tretie miesto. Škoda, že nie druhé, dúfal som, že sa to podarí, ale Európu sme zvládli."

Roman Skuhravý, kouč Podbrezovej: "Naše mentálne dno dnes našlo pivnicu. Dostali sme päť gólov, presne to sme si zaslúžili. Trnava bola hladnejšia, lepšia, rýchlejšia, futbalovejšia, agresívnejšia, preto zaslúžene vyhrala. Po minulom týždni som dúfal, že budeme hrať uvoľnene a pracovito, no som sklamaný. Za to nesiem vinu ja. Musíme si v klube vyhodnotiť polsezónu, najväčší problém nemám s tým, že sme nevyhrávali, ale že sme nemali vášeň a túžbu."

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

20:04 - Obaja tréneri zhodnotili zápas medzi Banskou Bystricou a Skalicou.

Mário Auxt, lodivod B. Bystrice: "Zápas mal nasadenie, bolo v ňom veľa šancí. My sme chceli do stretnutia vstúpiť aktívne, čo sa nám aj podarilo. Vytvorili sme si šance, išli do vedenia, škoda len, že sme nepremenili aj ďalšiu z našich šancí, že by sme boli v dvojgólovom vedení. Tým pádom by bol zápas z našej strany pokojnejší. V druhom polčase sa na naše kopačky vkradla akási nervozita. Hostia si z rýchlych brejkov vytvárali šance. Trošku ma mrzí, že vyrovnávajúci gól na 2:2 sme dostali až v nadstavenej prvej záverečnej minúte, že sme duel nedotiahli do víťazného konca. Chceli sme sa rozlúčiť so sezónou i s domácimi priaznivcami víťazstvom. Na druhej strane si myslím, že remíza je spravodlivá."

Pavol Majerník, šéf lavičky Skalice: "Bol to typický zápas, v ktorom o nič nešlo s množstvom šancí na oboch stranách. My sme v prvom polčase pôsobili dosť nervózne, mali zlý vstup do zápasu, neviem si vysvetliť dôvod. Prehrávali sme veľa osobných súbojov, takže sme sa v útočnej ani v obrannej fáze nedostávali do hry. Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší. Zlepšili sme pohyb, dali sme vyrovnávajúci gól a v konečnej fáze nám pomohli aj striedania. Mali sme dostatok šancí už i pred druhým gólom Bystrice, aby sme my dali ten druhý gól. Myslím si, že chalani si za ten záver zápasu druhý gól napokon zaslúžili a remíza je podľa mňa spravodlivá.“

19:51 - Obaja tréneri zhodnotili kľúčový zápas o postup do EKL medzi Žilinou a Dunajskou Stredou.

Michal Ščasný, kormidelník MŠK Žilina: "Prvý polčas sme odohrali dobre, v druhom polčase sa bohužiaľ pre nás všetko otočilo. Nezvládli sme rozhodujúci zápas, cítim smútok a prázdno, pretože sme všetci dnes chceli vyhrať. Teraz je však ešte na konečné hodnotenie skoro, hovorili by zo mňa emócie."

Xisco Muňoz, tréner DAC Dunajská Streda: "Chcem poďakovať všetkým mojim hráčom, zápasu aj celej sezóne dali sto percent a výsledok sa dostavil. Zvládli náročný tlak a príkladne pracovali. Rovnako chcem poďakovať fanúšikom, sú našim dvanástym hráčom na trávniku. a samozrejme chcem poďakovať klubu, ktorý nám vytvoril skvelé podmienky. Dnes je to pre nás úžasný deň, ale myslíme už dopredu."

18:55 - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda obsadili v tabuľke Niké ligy druhé miesto. Pozíciu vicemajstra za sériovým šampiónom ŠK Slovan Bratislava a zisk miestenky v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy spečatili v sobotnom stretnutí záverečného 10. kola nadstavbovej skupiny o titul, v ktorom zvíťazili nad MŠK Žilina 3:2.

Do 2. predkola EKL sa na poslednú chvíľu prebojoval aj tretí FC Spartak Trnava, ktorý deklasoval FK Železiarne Podbrezová 5:0. "Čierny Peter" zostal v rukách štvrtej Žiliny, ktorá bude v novej sezóne v európskych pohárových súťažiach chýbať.

Konečná tabuľka spodnej šestky.
Konečná tabuľka spodnej šestky.Flashscore

V 1. predkole Ligy majstrov sa začne púť ŠK Slovan Bratislava, ktorý vyhral najvyššiu domácu súťaž v značnom predstihu s obrovským 15-bodovým náskokom už šiestykrát v rade. Štvrtého pohárového zástupcu bude mať slovenský futbal zásluhou MFK Ružomberok, ktorý si ako víťaz Slovnaft Cupu vybojoval právo štartu v 1. predkole Európskej ligy. Žrebovanie úvodných dvoch predkôl LM, EL a EKL je na programe 18., resp. 19. júna vo švajčiarskom Nyone.

Minimálne na rok opúšťa najvyššiu slovenskú súťaž FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Medzi elitou ho nahradí nováčik a víťaz MONACObet ligy KFC Komárno. O účasť v budúcom ročníku Niké ligy bude musieť bojovať v baráži MFK Zemplín Michalovce, ktorý sa v dvojzápase systémom doma-vonku stretne s druhým tímom druhej ligy FC Petržalka (prvý zápas 21. mája na Tehelnom poli, odveta 25. mája v Michalovciach).

Najlepším strelcom uplynulého ročníka Niké ligy sa stal s 13 presnými zásahmi Tigran Barseghjan zo Slovana. Rovnaký "nástrel" mal aj Róbert Polievka z Dukly Banská Bystrica, v prospech arménskeho krídelníka rozhodol vyšší počet gólových asistencií.

Nový ročník Niké ligy 2024/2025 odštartuje zápasmi úvodného kola v posledný júlový víkend (26.-28.7.). Viac v článku.

Konečná tabuľka v prvej šestke.
Konečná tabuľka v prvej šestke.Flashscore

16:42 - Ružomberok je prvý klub, ktorý od titulu Žiliny v sezóne 2016/17 ukončil nadvládu Slovana a Trnavy a získal v ich konkurencii jednu z dvoch najvýznamnejších trofejí na Slovensku. Belasí vybojovali počas týchto šiestich rokov päť titulov a trikrát Slovenský pohár, Spartak triumfoval v našej lige raz a trikrát v Slovnaft Cupe.

16:14 - Dlhšie majstrovské šnúry ako Slovan ťahajú v Európe Ludogorec Razgrad (13), Crvena zvezda Belehrad (7) a Dinamo Záhreb (7). Rovnako ako belasí, šiesty triumf bez prerušenia dosiahli aj Ferencváros a Lincoln Red Imps. Salzburg môže získať 12. rakúsky titul v rade, v poslednom kole by však musel zmazať dvojbodovú stratu na Sturm Graz. O dlhšie majstrovské série prišli v končiacom sa ročníku Bayern Mníchov (11) a Šerif Tiraspoľ (8).

15:48 - Dvanásť gólov je hodnota historického minima v samostatnej slovenskej lige (od sezóny 1993/94), ktoré stačilo kráľovi strelcov na triumf. Vyhral s nimi útočník Andraž Šporar v skrátenej sezóne 2019/20 (27 kôl namiesto 32), pričom všetkých dvanásť zásahov nastrieľal na jeseň. Počas zimnej prestávky prestúpil do Sportingu Lisabon.

15:32 - Tigran Barseghjan vedie okrem tabuľky strelcov a asistentov aj štatistiky streleckých pokusov (98) a striel na bránu (36). V rebríčku víťazných ofenzívnych súbojov je druhý (66) za Kelvinom Oforim zo Spartaka (68) a v počte presných kľúčových prihrávok tretí (61) za Petrom Kováčikom z Podbrezovej (88) a Arturom Gajdošom z Trenčína (74). Slovan mal doposiaľ v slovenskej lige štyroch rôznych kráľov strelcov (v sezóne 2008/09 Pavol Masaryk s 15 gólmi, 2010/11 Filip Šebo s 22, 2016/17 Seydouba Soumah s 20 a 2018/19 a 2019/20 Andraž Šporar s 29 resp. 12).

15:16 - V rozhovore pre klubový web Slovana uviedol Barseghjan, že ho teší aktuálna forma. V poslednom kole bude bojovať o korunu kráľa strelcov: "Vždy to máte niekde v hlave, vždy je pozitívne, keď ste v niečom najlepší. Som však krídelník, nie útočník, pre mňa je teda najdôležitejšie posielať presné prihrávky a pomáhať spoluhráčom, aby oni dávali góly,“ povedal.

Sám verí, že posledný duel sezóny si Slovan užije: "Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali, hlavne pre našich fanúšikov. Po zisku titulu sme trikrát v rade prehrali, čo by sa nemalo stávať, sme predsa Slovan. Chceme to doma zakončiť tromi bodmi. Neviem sa dočkať, keď v sobotu zdvihneme nad hlavu majstrovskú trofej."

14:58 - Mladý osemnásťročný brankár Jakub Badžgoň sa dohodol s vedením MŠK Žilina na novom kontrakte s platnosťou do 30. júna 2027. Zviditeľnil sa najmä v mládežníckej Lige majstrov, kde vymazal strelcov Sparty i Dortmundu. V nej si pripísal dve čisté kontá. Okrem toho nastúpil v aktuálnej sezóne Jakub Badžgoň v jedenástich dueloch 2. ligy.

"Jakub nielen v mládežníckej Lige majstrov ukázal svoju narastajúcu kvalitu a potenciál, ktorý v sebe má. Postupne sa etabluje aj v dueloch II. ligy, a tak sme jeho progres teraz podporili novou zmluvou. Je stálou súčasťou "A"-tímu, kde tvorí pre ostatných gólmanov správnu konkurenciu. Veríme, že aj naďalej bude napredovať a potvrdí svoju kvalitu z mládeže naplno aj medzi mužmi,“ povedal športový manažér Karol Belaník.

14:29 - Skalica si môže posledné stretnutie sezóny na pôde Banskej Bystrice užiť. Naposledy vyhrala záverečný domáci duel a s istotou skončí na druhom mieste. "Nálada v kabíne je pred posledným zápasom sezóny pohodová. Vyhrali sme posledný domáci duel a celkovo bol pre nás tento týždeň viac uvoľnený, hlavne po psychickej stránke. Vo štvrtok sme mali dokonca spestrenie tréningového procesu, kde sme ihrisko vymenili za plážové ihrisko a zahrali si nohejbal. Na stretnutie do Banskej Bystrice sa tešíme a veríme, že sezónu zakončíme víťazstvom,“ povedal pre klubový web Róbert Matejov.

14:01 - Dôležitosť súboja v Trenčíne medzi Žilinou a DAC-om si uvedomuje aj tréner Xisco: "Vďaka vytrvalej tvrdej práci sa nám v nadstavbe výsledkovo darilo, čo nás dostalo do situácie, keď reálne bojujeme o Európu a všetko máme vo vlastných rukách. Uvedomujeme si, že potrebujeme ešte veľa vecí zlepšiť, ale teraz je čas sústrediť sa na sobotné finále. Sezónu chceme ukončiť úspešne,“ povedal.

13:34 - Priamy súboj o vyhnutie sa baráži láka futbalových priaznivcov zo širokého okolia Košíc. Klub operatívne otvára ďalšie možnosti pre divákov do zvyšných sektorov a aktuálne pre stúpajúci záujem sprístupnil ďalšie dva na tribúne B. 

"Vstupenky na sobotu sa predávajú veľmi slušne, až nad očakávania. Na predaji je vidieť, že košickému divákovi záleží na futbale a aj na tom, aby Košice ostali na prvoligovej mape. Na sobotu pri priaznivom počasí predpokladáme návštevu okolo 6000 - 7000 divákov,“ informoval Project & Ticketing manažér Košíc Michal Buša.

13:13 - Michalovčania sa pred rokom ocitli v takmer identickej situácii ako teraz. V poslednom kole museli bojovať o vyhnutie sa baráži v priamom dueli s ViOn-om, ktorý doma zdolali 1:0, pričom im stačila aj remíza. Obsadili 10. priečku a predposledné Zlaté Moravce si prvoligovú príslušnosť vybojovali v baráži s Prešovom (0:1, 3:0).

12:56 - Lídrom Zemplína je Matúš Marcin s 10 gólmi. Ako prvý hráč v histórii klubu nastrieľal v jednom ročníku najvyššej súťaže dvojciferný počet gólov. Vyslal piaty najväčší počet striel na bránu (30) v lige.

12:33 - V každom z troch vzájomných zápasov v tejto sezóne medzi Košicami a Michalovcami viedli obe mužstvá iní tréneri – v 5. kole Marek Petruš na lavičke Zemplína a Anton Šoltis na košickej, v 16. kole koučoval Košice Ján Kozák ml. a Michalovčanov Peter Struhár. V 2. kole nadstavby už bol trénerom Zemplína František Straka, Košičanov vtedy viedol asistent Xavier Simoes, keďže Ján Kozák ml. mal dištanc za tri žlté karty.

Posledné vzájomné zápasy Košíc a Michaloviec.
Posledné vzájomné zápasy Košíc a Michaloviec.Flashscore

12:04 - Michalovce majú pred posledným kolom trojbodový náskok pred Košicami. Ak vyhrajú alebo remizujú, vyhnú sa baráži. Košice k definitívnej záchrane posúva len trojbodový zápis. Zemplínčania však nekalkulujú a nebudú hrať na remízu.

"Vždy musíme v zápase pristúpiť k tomu tak, aby sme boli čo najúspešnejší. Máme v tabuľke trojbodový náskok, no určite nebudeme hrať na remízu. Hrať chceme na víťazstvo. Chceme byť úspešní tak, aby bol ten konečný efekt pre nás dobrý. Veríme, že budeme úspešní a už v sobotu zachránime pre Michalovce najvyššiu futbalovú súťaž,“ povedal pre klubový web asistent trénera Roman Berto.

11:37 - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava po poslednom kole zdvihnú nad hlavu víťaznú trofej s názvom Esencia hry a budú sa tešiť zo zisku šiesteho titulu v rade a tridsiateho celkovo. Na krku sa im pritom budú blyšťať zbrusu nové medaily, ktoré sa razili v Kremnickej mincovni.

Dizajn medailí pripomína najemotívnejší moment vo futbale, moment gólu. Moment, keď lopta napne sieť v bráne. Loptu pritom tvoria päťuholníky či šesťuholníky, z ktorých sa skladá i trofej pre majstra Esencia hry. 

"Sme veľmi radi, že majster i ďalšie dva tímy budú mať doma takéto vzácne medaily. Snažíme sa o postupné skvalitňovanie Niké ligy na všetkých úrovniach. Súťaž je hodnotnejšia, zaujímavejšia a sme radi, že tieto atribúty reprezentuje i to, čím budeme dekorovať tých najlepších,“ povedal prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

11:04 - Dunajská Streda pôjde za výhrou, pretože na konci sezóny musí mať viac bodov ako Žilina. V prípade remízy na tom bude vzhľadom na vzájomné zápasy lepšie tím spod Dubňa a ak by Trnava zdolala Podbrezovú, tak do Konferenčnej ligy DAC nepôjde.

"Žilina je všeobecne veľmi behavé mužstvo, herným štýlom patrí do top trojky našej ligy. Tým, že sú fyzicky výborne pripravení, dokážu byť veľmi nepríjemní. V tomto sa im budeme musieť minimálne vyrovnať, čo nebude ľahké. Samozrejme, aj my máme svoju kvalitu, aj väčšie skúsenosti. Verím, že to zúročíme,“ povedal útočník Matej Trusa.

Posledné zápasy Žiliny a DAC-u.
Posledné zápasy Žiliny a DAC-u.Flashscore

10:41 - Žilina v zápase o všetko čelí Dunajskej Strede. Aj keď hrá doma, tak na ihrisku to úplne tak nebude, keďže duel sa uskutoční v Trenčíne. "Každý vie, o čo hráme. Všetci nad tým rozmýšľame, sme pod tlakom rovnako ako všetky ostatné družstvá. Je to prirodzené, cítiť správnu nervozitu a už čakáme na výkop,“ povedal pre klubový web tréner Michal Ščasný.

"Nikdy sa nevyplatí špekulovať, kalkulovať. Budem sa opakovať, potrebujeme byť nachystaní tak, aby sme to zvládli my sami. Potom sa nemusíme pozerať na nikoho. Máme to stále vo svojich rukách,“ doplnil žilinský lodivod.

10:18 - Trnava musí o pohárovú Európu bojovať do posledného kola. Ak vyhrá proti Podbrezovej, nemusí sa pozerať na výsledok zo Žiliny. "Nerád by som o tom zápase príliš hovoril, vyjdime na ihrisko a ukážme za čo sme celú sezónu bojovali. Celý čas sme sa držali na pohárových priečkach a týmto zápasom to musíme potvrdiť. Hráme doma, sme dobrí. Príde sem Podbrezová, ktorá nemá čo stratiť, budú hrať uvoľnene, budú namotivovaní na nás, ale my máme kvalitu a skúsenosti, že tento zápas musíme hocijakým spôsobom zvaliť na našu stranu,“ povedal kapitán Martin Mikovič.

09:55 - Slovan Bratislava chystá pre svojich fanúšikov oslavy jubilejného 30. titulu v histórii klubu. Tie sa začnú už pred zápasom proti Ružomberku, pričom pokračovať budú po ňom. Belasí si pripravili bohatý program, ktorého súčasťou bude oficiálne prevzatie trofeje.

09:50 - V sobotu sa hneď dva zápasy budú hrať na neutrálnej pôde, v oboch prípadoch ide o výmenu trávnika. Zlaté Moravce privítajú Trenčín v Žiari nad Hronom. Žilina hostí Dunajskú Stredu v Trenčíne.

09:45 - Dres futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan a obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis. Klub však predĺžil zmluvy s viacerými hráčmi. Viac v článku.

09:40 - Futbalisti Tatrana Prešov prišli v poslednom 30. kole MONACObet ligy o šancu postúpiť do najvyššej súťaže. Na ihrisku Humenného v piatok prehrali. V baráži o účasť v Niké lige tak bude bojovať Petržalka, ktorá si poradila s béčkom Žiliny. Viac v článku.

09:30 - Nadstavbová časť, a teda aj celý ročník 2023/24, ide do finále. Nadchádzajúci víkend bude kľúčový z viacerých ohľadov. Fanúšikovia sa dozvedia mená dvoch celkov, ktoré sa predstavia v lete v 2. predkole EKL a tiež tím, ktorý bude o udržanie sa v elitnej spoločnosti bojovať v baráži. Scenárov je však niekoľko. Flashscore Správy ich zhrnuli do jedného článku.

09:15 - Všetky tímy, ktoré súperia o účasť v 2. predkole Konferenčnej ligy, respektíve o vyhnutie sa baráži, odohrajú duely záverečného 10. kola nadstavbovej časti Niké ligy za prítomnosti VAR technológie. Viac v článku.

09:00 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (184), na druhom mieste je Podbrezová (182). Železiari sa až 77-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Podbrezovej (446). Najvyšším počtom prihrávok (15 371) sa môže pochváliť Trenčín, ten je prvý takisto v ich úspešnosti (83,7 %). Skaličania nazbierali už 68 žltých kariet. Hráči Košíc videli päť červených. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (32) aj druhom (39) polčase.

Štatistiky Tigrana Barseghjana v tejto sezóne Niké ligy.
Štatistiky Tigrana Barseghjana v tejto sezóne Niké ligy.Flashscore

08:55 - Slovan si v predstihu zabezpečil majstrovský titul, ale odvtedy trikrát po sebe prehral. To sa mu v najvyššej súťaži stalo ešte na jar 2017. Spokojný s tým nie je ani tréner Vladimír Weiss st., ktorý o tom otvorene rozprával na tlačovej konferencii po stretnutí v Podbrezovej. Viac v článku.

08:45 - Do 10. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 71 gólov. Žilina ich zaznamenala 52, o štyri viac ako Podbrezová. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce so 64 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa nemôžu pýšiť ani Košice (56) a Podbrezová (55). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len 19-krát.

08:20 - Brankári Dominik Takáč, Vozinha a Aleksandar Popovič si udržali čisté konto už trinásťkrát, nasleduje ich Milan Borjan (12). V ôsmich prípadoch sa to podarilo Belkovi, v siedmich Frelihovi a v šiestich Junasovi, Hruškovi a Frühwaldovi.

08:05 - Vedenie futbalového klubu FC Košice ukončilo spoluprácu s trénerom Jánom Kozákom mladším. V záverečnom zápase skupiny o udržanie sa v Niké lige ho nahradí Gergely Geri. Košičania sú na predposlednom 11. mieste tabuľky a iba víťazstvom v sobotňajšom zápase proti Michalovciam sa vyhnú baráži. Viac v článku.

07:50 - Na čele tabuľky strelcov sú 12-góloví Tigran Barseghjan zo Slovana a Róbert Polievka hrajúci za Banskú Bystricu. Jedenásťkrát sa presadili Martin Rymarenko. O jeden zásah menej zaznamenali trnavský útočník Michal Ďuriš, slovanista Dávid Strelec, jeho spoluhráč Nino Marcelli a takisto michalovský kapitán Matúš Marcin. Arménsky stredopoliar má na konte takisto až 11 asistencií a v tomto smere je pred Petrom Kováčikom najlepší. Celkovo prispel už na 23 presných zásahov, čo je najviac v celej Niké lige a aj v jeho kariére.

07:30 - Flashscore Správy mapovali to najzaujímavejšie, čo sa udialo počas minulého 9. kola nadstavby Niké ligy v tradičných udalostiach.

Aktuálna tabuľka druhej šestky.
Aktuálna tabuľka druhej šestky.Flashscore

07:15 - Komárno oslavuje historický postup do Niké ligy a veľkú zásluhu na tom má aj mladý brankár Filip Dlubáč, ktorý z pozície jednotky vytlačil skúsenejšieho Miloslava Brédu. Získal pevné miesto v zostave a podával kvalitné výkony, o čom hovorí aj 13 vychytaných núl. Aj o tom rozprával talentovaný gólman v rozhovore pre Flashscore Správy.

07:00 - Slovan Bratislava sa už ako istý majster nachádza na čele tabuľky s 15-bodovým náskokom pred duom Dunajská Streda a Žilina, ktoré má rovnaký počet bodov. V hre o pohárovú Európu je takisto štvrtá Trnava, keďže stráca jeden bod. Ružomberok skončí na piatej priečke a Podbrezová bude šiesta. V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica o dva body pred Trenčínom. Skalica bude s istotou deviata, zatiaľ čo Košice klesli na jedenáste miesto a ak nezdolajú desiate Michalovce, tak budú hrať baráž. Zlaté Moravce sú druholigové.

06:45 - Armén Tigran Barseghjan sa stal podľa futbalistov pôsobiacich v kluboch Niké ligy najlepším hráčom končiaceho sa ročníka najvyššej slovenskej súťaže. Krídelník bratislavského Slovana vystriedal na tróne svojho klubového spoluhráča Vladimíra Weissa mladšieho. Viac v článku.

06:30 - Ostatné 9. kolo nadstavby prinieslo aj kvalitné individuálne výkony, z ktorých vznikla ideálna zostava podľa Flashscore.

06:00 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore