Železiari pretrhli výsledkovú mizériu, Slovan v nej pokračuje. Žilina bodovala v Ružomberku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Železiari pretrhli výsledkovú mizériu, Slovan v nej pokračuje. Žilina bodovala v Ružomberku

Aktualizované
Podbrezová uspela doma s majstrom.
Podbrezová uspela doma s majstrom.TASR
V otváracom stretnutí predposledného 9. kola nadstavby hostila Podbrezová vo svojej Zelpo Aréne novopečeného majstra bratislavský Slovan. Žilina zachránila napriek červenej karte jeden bod na pôde Ružomberka.

Podbrezová - Slovan Bratislava 2:1

Domáci vstúpili do stretnutia aktívne. Na majstra vybehli a obliehali jeho pokutové územie. V siedmej minúte zaslúžene vyhrávali, keď jeden z centrova vrátil Kováčik sprava na zadnej žrdi Assinorovi, ten síce mieril hlavou do brvna, no dobiehajúci Pauschek dopravil loptu do vlastnej siete - 1:0. Na opačnej strane mohol vyrovnať v 18. minúte z diaľky Barseghjan, ale opečiatkoval iba ľavú žrď Dankovej brány. Krátko po polhodine hry preniesol Armén sprava loptu do stredu nabiehajúcemu Marcellimu, ktorý zoči-voči domácemu brankárovi zlyhal. Pokúšal sa ho obísť, ale neuspel.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Po zmene strán sa prevzal iniciatívu Slovan. Opraty niesol väčšinou čerstvý Vladimír Weiss. Po jednej z jeho akcii vyzval k zakončeniu Marcelliho, no opäť neuspel. V 77. minúte sa belasí radovali. Weiss rozohral cez Barseghjana loptu na Blackmana, jeho prudký center si na prvej žrdi zrazil do vlastnej siete Bakaľa. Na trávniku bol štyri minúty. 

Zverenci Romana Skuhravého pokračovali vo svojej hre a najmä aktivite, za čo boli odmenení v 82. minúte. Najskôr zlyhal v tutovke Assinor, ktorý ťažil z lopty od Baja, ale blysol sa Hrdina. Z následného rohového kopu a zakončenia z hranice šestnástky z kopačky Mrvu k jeho pravej žrdi bol bezmocný - 2:1.

Podbrezová sa dočkala v nadstavbe nielen prvých bodov, ale najmä premiérového víťazstva. Prišlo po deviatich prehrách v rade a jedenástich kolách bez trojbodového zápisu. Slovan pokračuje v nevýraznom závere ročníka. Za kratší koniec ťahal tretíkrát po sebe. 

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

Ružomberok - Žilina 1:1

Dôležité momenty sa udiali pred koncom prvého polčasu a nakoniec rozhodli zápas. Macedónsky obranca Andrej Stojčevski po chybe pred vlastnou šestnástkou fauloval a po konzultácii s VAR-om videl červenú kartu, druhú v tejto sezóne Niké ligy. Následný priamy kop krásne poslal do siete Kristof Domonkos.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žilina sa aj v oslabení snažila hrať aktívne a ísť minimálne za vyrovnaním, čo sa jej nakoniec podarilo. Rovnako z priameho kopu skóroval Timotej Jambor. Ružomberok už pred týmto kolom vedel, že s určitosťou skončí na piatom mieste.

Šošoni poskočili na druhé miesto o bod pred Trnavu, ktorá hrá v nedeľu veľmi dôležitý duel v Dunajskej Strede. Tá zaostáva za Žilinou o tri body a o týždeň sa predstaví práve pod Dubňom. Bitky o Konferenčnú ligu tak stále sľubujú dramatickú koncovku.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore