Bitka so Spurs ako kľúč k obhajobe. Ak nevyhráme, titul získa Arsenal, tvrdí Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bitka so Spurs ako kľúč k obhajobe. Ak nevyhráme, titul získa Arsenal, tvrdí Guardiola

Tím City čaká ťažký test.
Tím City čaká ťažký test.Reuters
Pred Manchestrom City stojí náročná prekážka na ceste za obhajobou titulu. Zverenci Pepa Guardiolu sa predstavia na štadióne Tottenhamu, kde však posledné štyri ligové duely prehrali. Úradujúci majster musí túto šnúru pretrhnúť, ak chce získať ďalšiu trofej z Premier League.

City sú na druhom mieste s 85 bodmi z 36 zápasov. Za Arsenalom, ktorý odohral o jeden duel navyše, zaostávajú o jediný bod. Víťazstvo na ihrisku Spurs by obhajcovi prinieslo výhodu do záverečného ligového víkendu, keď sa bude snažiť získať rekordný štvrtý titul v rade.

"Ak nezvíťazíme, Premier League nevyhráme, takže to je to, čo musíme urobiť. Hrať tam je vždy veľmi náročné, najmä v tejto sezóne. Sú agresívni. Na Anfielde prehrávajú 0:4, ale naďalej sa držia toho, čomu veria," vyjadril sa Guardiola k prostrediu i odhodlaniu hráčov Tottenhamu.

Na novom štadióne Spurs prehrali Citizens päťkrát v rade, z toho štyrikrát v domácej ligovej súťaži a raz vo štvrťfinále Ligy majstrov 2019. Prvý triumf na tamojšom ihrisku zaknihovali až v januári 2024, keď v súboji FA Cupu zvíťazili 1:0. Teraz by naň radi nadviazali.

Citizens majú všetko vo vlastných rukách.
Citizens majú všetko vo vlastných rukách.Flashscore

"Vieme, o čo hráme. Vieme, aké ťažké je byť opäť v tejto pozícii, ale máme pred sebou niečo jedinečné," burcoval španielsky kouč, ktorého mužstvo vyhralo posledných sedem ligových zápasov, strelilo 28 gólov a inkasovalo päť.

"Boli sme konzistentní, to je realita. Tlačím na svojich hráčov a oni tlačia na mňa. Snažíme sa urobiť niečo výnimočné, tentoraz sa nám to musí podariť. Je ten správny čas, aby sme to dokázali, inak bude majstrom Arsenal," vyhlásil Guardiola.