Palmer prekonal Hazarda a vyrovnal Lamparda. Okrem Chelsea uspel aj Manchester United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Palmer prekonal Hazarda a vyrovnal Lamparda. Okrem Chelsea uspel aj Manchester United

Palmer prekonal Hazarda a vyrovnal Lamparda. Okrem Chelsea uspel aj Manchester United
Palmer prekonal Hazarda a vyrovnal Lamparda. Okrem Chelsea uspel aj Manchester UnitedProfimedia
Futbalisti Chelsea vyhrali v stredajšej dohrávke 34. kola anglickej Premier League na ihrisku Brightonu. Manchester United na domácej pôde zdolal Newcastle.

Brighton - Chelsea 1:2

Cole Palmer strelil už svoj 22. ligový gól v sezóne, okrem toho má na konte desať asistencií, takže v priemere prispeje na gól v každom stretnutí, keďže ich odohral práve 32. Tento počin je lepší ako najlepšia sezóna Edena Hazarda v Premier League. Ten mal počas ročníka 2018/19 bilanciu 16+15.

Mladý anglický futbalista zároveň vyrovnal rekordnú sezónu Franka Lamparda. Ten mal takisto maximálne 22 ligových a 27 súťažných gólov. Iba Jimmy Floyd Hasselbaink a Didier Drogba dali počas jedného ročníka v PL viac presných zásahov za The Blues ako Palmer.

Na konci prvého polčasu sa zranil Mudryk a nahradil ho Christopher Nkunku, ktorý po zmene strán zvýšil skóre tretím ligovým gólom. Obranca Malo Gusto zaknihoval šiestu ligovú a deviatu súťažnú prihrávku počas aktuálneho ročníka. Paradoxne, gól v tretej seniorskej sezóne ešte nedal.

Z lavičky prišiel aj Reece James. Naskočil iba na desiaty duel PL, ale videl už druhú červenú kartu. Napriek tomu Chelsea získala tri body a na šiestom mieste má 60 bodov, čo je o päť viac ako dvojica Manchester United a Newcastle. Zároveň o tri menej, než piaty Tottenham. The Blues vyhrali štyrikrát po sebe prvý raz od októbra 2022.

Manchester United - Newcastle 3:2

Skóre stretnutia otvoril tretím ligovým gólom v sezóne mladý záložník Kobbie Mainoo. Hrdinom Manchestru United sa stal Amad Diallo, ktorý na prvý presný zásah asistoval a potom strelil svoj prvý gól v Premier League. Potreboval na to 21 zápasov.

Anthony Gordon sa stal iba štvrtým hráčom histórie Newcastlu, ktorý skóroval v jednej sezóne proti United doma a aj vonku. Pred ním to dokázali len Andy Cole, Demba Ba a Matty Longstaff. Anglický krídelník strelil už jedenásty gól v sezóne, okrem toho má desať asistencií. Proti tímom z Big Six zaznamenal bilanciu (7+4).

Jacob Murphy má v tejto sezóne sedem asistencií, z toho štyri zaknihoval v posledných štyroch vystúpeniach. O víťazný presný zásah sa postaral Rasmus Hojlund, ten sa presadil len druhý raz od 24. februára. Zaznamenal však svoj deviaty ligový gól, čím vyrovnal svoju najlepšiu sezónu. Celkovo to bol pätnásty zásah.

Lewis Hall premiérovým gólom v PL síce znížil, ale na troch bodoch pre Red Devils to nič nezmenilo. Manchester United ešte nikdy v histórii neprehral doma zápas, keď po polčase viedol. Navyše vyhral už 294. duel z doterajších 137.

Zverenci trénera ten Haga síce ostávajú na ôsmom mieste, avšak majú rovnaký počet 57 bodov ako šiesty Newcastle, takže záverečné kolo bude ešte veľmi dramatické aj z tohto ohľadu.