MS v hokeji: Unikátny zápis Nemca. Obranca Slovenska vytvoril nový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Unikátny zápis Šimona Nemca. Obranca Slovenska vytvoril nový rekord MS

Nemec sa zapísal do dejín svetových šampionátov.
Nemec sa zapísal do dejín svetových šampionátov.TASR
Šimon Nemec (20) vytvoril rekord majstrovstiev sveta v počte odohratých zápasov v podaní hráča do 20 rokov. Stredajší duel proti Poľsku (4:0) bol pre neho už 22. na svetovom šampionáte, čím prekonal 89 rokov starý zápis Švajčiara Ferdinanda Cattiniho.

Nemec síce 15. februára oslávil dvadsiate narodeniny, no počas celej sezóny 2023/24 patrí na turnajoch organizovaných Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) medzi hráčov do 20 rokov.

Slovákov čakajú ešte tri zápasy v základnej skupine, vďaka čomu talentovaný bek pravdepodobne vylepší rekord na minimálne 25 duelov. V prípade, že by sa slovenský tím dostal až do finále, pribudnú ešte ďalšie dva. Pre Nemca je šampionát v Ostrave už štvrtý v kariére, nechýbal ani na MS 2021, 2022 a 2023. Slovensko reprezentoval aj na bronzových ZOH 2022 v Pekingu. Na MS dosiahol bilanciu (2+10).

V poradí hráčov do 20 rokov s najviac odohratými stretnutiami na MS stúpa aj útočník Juraj Slafkovský. Aj on patrí počas celého aktuálneho ročníka medzi hokejistov do 20 rokov a po súboji s Poľskom mal na konte 18 duelov na MS (bilancia 3+10).

Nemec zaknihoval jedinečný zápis.
Nemec zaknihoval jedinečný zápis.TASR