Boston v play-off končí, prídu na MS Zacha s Pastrňákom? Dallas rozhodol v 2. predĺžení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston v play-off končí, prídu na MS Zacha s Pastrňákom? Dallas rozhodol v 2. predĺžení

Aktualizované
Bruins v aktuálnej sezóne Stanley Cup nevyhrajú.
Bruins v aktuálnej sezóne Stanley Cup nevyhrajú.Profimedia
Východná konferencia NHL už pozná aj svojho druhého finalistu. Po zdolaní Bostonu 4:2 na zápasy sa ním stali hráči Floridy. Vypadnutie tímu Bruins môže z časti tešiť českých fanúšikov, ktorí teraz budú veriť v príchod posíl zo zámoria. Západná konferencia privítala vo finále Dallas, ten si prienik vybojoval po napínavej bitke s Coloradom.

Boston - Florida 1:2

/stav série: 2:4 - postupuje Florida/

Hokejisti Bostonu si siedmy zápas série s Floridou nevynútili. Rozhodol o tom duel s poradovým číslom šesť, v ktorom padlo po jednom góle počas každej tretiny. Prvú časť vyhrali domáci 1:0, v ďalších dvoch triumfovali rovnakým pomerom hostia a tesným víťazstvom si zabezpečili prienik do konferenčného finále, v ktorom ich čaká New York Rangers.

Výhodu vo vypadnutí Bruins nájdu najmä fanúšikovia českej reprezentácie, ktorí budú dúfať v príchod hviezd Pavla Zachu a Davida Pastrňáka na domáci svetový šampionát. V Bostone pôsobí aj Jakub Lauko, no hostiteľ MS nechal na svojej súpiske voľné už iba dve miesta.

Generálny manažér reprezentácie Česka Petr Nedvěd ešte skôr prezradil, že tréner Radim Rulík a tím sú ochotní čakať: "Uvidíme, ako to dopadne, nemá cenu špekulovať. Sme však pripravení čakať aj na prípadný siedmy duel." To však nie je potrebné. Ak výstupné testy a zdravotné prehliadky dopadnú dobre, Česi sa môžu tešiť na zámorské posily.

Colorado - Dallas 1:2 pp

/stav série: 2:4 - postupuje Dallas/

Rovnako ako duel v Bostone, tak ani súboj v Ball Arene neponúkol žiadne gólové hody. Aj tu oba tímy vedeli, že hrajú šiesty zápas a rozhodnúť môže každá maličkosť. Prvý presný zásah padol až v 26. minúte, jeho autorom bol Rantanen a poslal domácich do vedenia. Vyrovnanie prišlo na začiatku tretej tretiny, postaral sa o to Jamie Benn.

Po trefe na 1:1 už riadny hrací čas ďalší gólový moment nepriniesol. Na ten ďalší sa čakalo až do 12. minúty druhého predĺženia. Hrdinom Dallasu a autorom postupového zásahu sa stal Matt Duchene. Pre celok Colorada sa cesta nadstavbou časťou skončila, Stars sa vo finále Západnej konferencie môžu tešiť na lepšieho z dvojice Vancouver - Edmonton.