Carolina proti Rangers odvrátila koniec sezóny, Dallas triumfoval v Colorade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carolina proti Rangers odvrátila koniec sezóny, Dallas triumfoval v Colorade

Brady Skjei sa postaral o víťazný gól Hurricanes.
Brady Skjei sa postaral o víťazný gól Hurricanes.Profimedia
Hokejisti Caroliny odvrátili koniec sezóny v NHL. Vo štvrtom stretnutí semifinálovej série Východnej konferencie zvíťazili doma nad New Yorkom Rangers 4:3 a znížili stav série na 1:3. Dallas uspel na ľade Colorada 4:1 a ujal sa na západe vedenia v sérii 2:1.

Carolina - NY Rangers 4:3

/stav série: 1:3/

Domáci viedli od 16. minúty 3:1, ale hostia dokázali vyrovnať v úvode tretej periódy. O rozhodujúci gól Caroliny sa postaral v 57. minúte obranca Brady Skjei v presilovke. Išlo o vôbec prvý gól Hurricanes v početnej výhode v celej sérii, predchádzajúcich 16 presiloviek nevyužili.

Jediným viacbodovým hráčom bol s dvomi asistenciami Teuvo Teravainen, brankári sa nedostali v úspešnosti zákrokov cez 88 %. Rangers sa v noci na utorok (01:00) vrátia do Madison Square Garden, kde budú môcť spečatiť postup do finále Východnej konferencie.

Colorado - Dallas 1:4

/stav série: 1:2/

Víťazný gól Dallasu na 2:1 dal v 36. minúte Tyler Seguin. Stars pridali v závere ešte dve trefy do prázdnej bránky, Seguin a Logan Stankoven si pripísali po dva presné zásahy. Za Colorado raz kontroval Mikko Rantanen.

Výrazným mužom súboja bol gólman Jake Oettinger, ktorý kryl 28 z 29 pokusov súpera, čím sa jeho úspešnosť zákrokov vyšplhala na 96,6 %. Avalanche sa o revanš pokúsia v noci na utorok od 3:30.