Makar dvomi gólmi prispel k tomu, že Colorado odvrátilo úvodný mečbal Dallasu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Makar dvomi gólmi prispel k tomu, že Colorado odvrátilo úvodný mečbal Dallasu

Makar strelil v tomto play-off piaty gól v 10. meraní síl.
Makar strelil v tomto play-off piaty gól v 10. meraní síl.AFP
Hokejisti Colorada odvrátili prvý mečbal Dallasu, keď vyhrali na jeho ľade 5:3, čo znamená, že ani štvrtá séria štvrťfinále play-off NHL sa neskončí skôr ako v šiestom zápase. Avalanche prehrávajú v sérii 2:3 na zápasy, výhodu domáceho prostredia budú mať v noci z piatka na sobotu o 22:00.

Dallas - Colorado 3:5

/stav série 3:2/

Stars viedli dvakrát zásluhou Joea Pavelského a Mira Heiskenena, no Colorado v oboch prípadoch reagovalo. Na začiatku tretej periódy sa trafili do čierneho Casey Mittelstadt s Caleom Makarom, čo znamenalo obrat v dueli.

Pre hviezdneho obrancu hostí to bol druhý zásah v súboji, ktorý získal prívlastok víťazný. Kanadský útočník so slovenskými koreňmi Logan Stankoven síce znížil, ale definitívu triumfu dal víťazovi Stanley Cupu z ročníka 2021/2022 tri minúty pred koncom Nathan MacKinnon.

Veľkú úlohu hrali presilovky, keď Colorado využilo dve z troch, zatiaľ čo Dallas iba jednu zo štyroch. V domácom bránkovisku kryl 22 striel z 27 Jake Oettinger (81,5 %), jeho náprotivok Alexandar Georgijev mal o čosi lepšie čísla (23 z 26, 88,5 %).