Zverev našiel v Ríme formu, po výhre nad Fritzom si zahrá s Tabilom o prvé tohtoročné finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev našiel v Ríme formu, po výhre nad Fritzom si zahrá s Tabilom o prvé tohtoročné finále

Alexander Zverev porazil Taylora Fritza bez straty podania.
Alexander Zverev porazil Taylora Fritza bez straty podania.Profimedia
Alexander Zverev (27) na antukovom Masters 1000 zdolal bez straty podania 6:4, 6:3 Američana Taylora Fritza (26) a štvrtýkrát postúpil medzi kvarteto najlepších v talianskej metropole. O prvé finále od vlaňajšieho septembra si nemecký šampión z roku 2017 zahrá s Čiľanom Alejandrom Tabilom (26).

Zverev - Fritz 6:4, 6:3

Alexander Zverev mal tento rok na antuke nie príliš lichotivú bilanciu 4:3, keď utrpel dvojsetové prehry so Stefanosom Tsitsipasom, Cristianom Garínom a Franciscom Cerúndolom. Formu našiel až na obľúbenom Masters v Ríme, kde so štyrmi súpermi nestratil ani set.

Po Aleksandarovi Vukicovi, Lucianovi Darderim a Nunovi Borgesovi zvládol aj duel so svetovou trinástkou Taylorom Fritzom. Amerického soka zdolal v celkovo ôsmom vzájomnom stretnutí a prvom na antuke bez straty podania 6:4, 6:3 a upravil vzájomnú bilanciu na 5:3.

Zostrih zápasu

Zverev si poradil s Fritzom.
Flashscore

Dvadsaťsedemročný Nemec štartuje v Ríme ôsmykrát v kariére a štvrtý raz je minimálne v semifinále. V roku 2017 tu oslavoval prvý triumf na podujatiach Masters, o rok neskôr prehral až vo finále s Rafaelom Nadalom.

Tabilo - Č’-čen 6:3, 6:4

O tretie finále vo Foro Italico a prvé od vlaňajšieho septembra, keď triumfoval v čínskom Čcheng-tu, si svetová päťka Zverev zahrá v premiérovom súboji s Alejandrom Tabilom

Dvadsaťšesťročný Čiľan, ktorý v treťom kole senzačne prekvapil svetovú jednotku Novaka Djokoviča a v osemfinále vyradil Karena Chačanova, porazil v najväčšom štvrťfinále kariéry Číňana Čang Č’-čena 6:3, 6:4 a tiež pokračuje bez straty setu.

Zostrih zápasu

Alejandro Tabilo pokračuje v životnom turnaji.
Flashscore

"Bezpochyby hrám najlepší tenis života. Snažil som sa zostať trpezlivý, ale všetko vo mne vrelo. Našťastie som v závere dobre podával, čo mi pomohlo zápas dohrať do víťazného konca," povedal Tabilo, ktorý je štvrtým Čiľanom v semifinále podujatia Masters a prvým od roku 2009. Nasleduje tak kroky Marcela Riosa, Nicolasa Massúa a Fernanda Gonzáleza.

Výsledky turnaja ATP Masters 1000 v Ríme