Taliansky príbeh sa končí. Šramková si štvrťfinále v Ríme nezahrá, rozhodol tajbrejk 3. setu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Taliansky príbeh sa končí. Šramková si štvrťfinále v Ríme nezahrá, rozhodol tajbrejk 3. setu

Šramková medzi TOP 8 turnaja neprenikla.
Šramková medzi TOP 8 turnaja neprenikla.Profimedia
Rímska cesta Rebeccy Šramkovej (27) našla svoj koniec. Slovenská tenistka v osemfinále turnaja WTA 1000 v Ríme nestačila na Jelenu Ostapenkovú (26). Lotyšskej hráčke podľahla po takmer troch hodinách, o všetkom definitívne rozhodol tajbrejk tretieho setu.

Šramková - Ostapenková 6:4, 4:6, 6:7

Prvý vzájomný duel odohrali obe hráčky v roku 2015, na druhý súboj si počkali štyri roky a na tretí až viac ako päť rokov. Po challengerovom turnaji v Kreuzlingene a zápase Pohára Billie Jean Kingovej v Rige sa tentoraz stretli na tisícke v Ríme.

Meranie síl sa zo začiatku nieslo v duchu brejkov - prvých päť gemov prinieslo až štyri straty servisu, dve na oboch stranách. Hráčkou, ktorá tretíkrát prelomila podanie súperky, sa stala Šramková. Podarilo sa jej to v deviatej hre, po ktorej viedla 5:4. O pár chvíľ neskôr premenila druhý setbal na výhru v prvom dejstve.

Ani nasledujúci set sa nezaobišiel bez strát vlastných podaní. Dve z troch sa však vyskytli u slovenskej tenistky, ktorá druhú časť duelu prehrala rovnakým pomerom, akým v úvodnom dejstve triumfovala. O postupujúcej sa šlo rozhodovať do ďalšej kapitoly súboja.

Tenistky naďalej predvádzali vyrovnanosť svojich schopností a síl. Servis stratili obe osemfinalistiky dvakrát, čo viedlo až k stavu 6:6 a napínavému tajbrejku. V ňom od stavu 2:2 ukázala pevnejšie nervy Ostapenková, vyhrala ho 7:3 a rozhodla o svojom postupe. Vo štvrťfinále sa môže tešiť na víťazku duelu Svitolinová - Sabalenková.

Šramková, pre ktorú šlo o prvý stret s hráčkou z TOP 10 rebríčka WTA, tak svoje najväčšie kariérne osemfinále nepretavila na ďalší prienik a zlepšenie tohto maxima. Jej zápasu s Lotyškou sa vyhlo prerušenie, ktoré spôsobili klimatickí aktivisti z hnutia Last Generation v iných dvoch dueloch.

Počas ostrej akcie pondelkového programu vnikli na kurty, kam vyliali na antuku bielu tekutinu a rozhádzali konfety. Ďalší dvaja členovia hnutia sa snažili poliať na tribúne. Ochranka ich vzápätí zadržala a odviedla preč.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore