Celé leto som bol trpezlivý. Harden spoznal trest za výrok na adresu generálneho manažéra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Celé leto som bol trpezlivý. Harden spoznal trest za výrok na adresu generálneho manažéra

James Harden bol za svoje vyjadrenia potrestaný.
James Harden bol za svoje vyjadrenia potrestaný.AFP
Hviezda Philadelphie 76ers James Harden (33) dostal od NBA pokutu 100-tisíc amerických dolárov po tom, čo povedal, že už nikdy nebude hrať za tím pod vedením generálneho manažéra Daryla Moreyho, uviedla liga v utorok.

NBA vyhlásila, že Hardena pokutovala za to, že naznačil, že "nebude vykonávať služby požadované v jeho hráčskej zmluve", ak nebude vymenený do iného tímu. Harden, ktorý požiadal klub o výmenu, označil šéfa Sixers Moreyho za klamára.

"Daryl Morey je klamár a nikdy nebudem súčasťou organizácie, ktorej je súčasťou on," povedal Harden a potom vyhlásenie zopakoval. V následných rozhovoroch pre médiá poznamenal, že Morey ustúpil od sľubu, že ho rýchlo vymení na začiatku medzisezónneho obdobia.

"Celé leto som bol trpezlivý. Sústredím sa len na to, čo môžem kontrolovať, a na prípravu pred sezónou," vysvetlil Harden na margo o svojej situácii v Sixers. NBA takisto skonštatovala, že v rámci vyšetrovania uskutočnila rozhovor s hráčom, pričom potvrdila, že poznámky "odkazovali na Hardenovo presvedčenie, že 76ers nevyhovie jeho žiadosti o výmenu".

Desaťnásobný účastník Zápasu hviezd v júli oznámil tímu, chce byť vymenený. Philadelphia dúfala, že príchod Hardena z Brooklynu vo februári 2022 pomôže klubu konečne zabojovať o titul šampióna NBA.

Celok vedený najužitočnejším hráčom NBA Joelom Embiidom sa však v posledných dvoch ročníkoch zastavil v semifinále play-off Východnej konferencie.