Irving a Dončič režírovali víťazstvo Dallasu, hviezdne duo zaznamenalo 71 bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Irving a Dončič režírovali víťazstvo Dallasu, hviezdne duo zaznamenalo 71 bodov

Irving a Dončič sa postarali o 71 bodov Dallasu.
Irving a Dončič sa postarali o 71 bodov Dallasu.Profimedia
Basketbalisti Dallasu mali druhýkrát za sebou v NBA v zostave obe hviezdy Luku Dončiča (24) a Kyrieho Irvinga (31) a opäť z toho bolo víťazstvo. Dvadsaťštyri hodín po triumfe vo Philadelphii vyhrali Mavericks 119:107 v Brooklyne. Skúsený rozohrávač proti svojmu bývalému tímu zaznamenal 36 bodov vrátane šiestich trojok. Dončič zaknihoval len o jeden bod menej, pridal i 18 doskokov a deväť asistencií.

Brooklyn - Dallas 107:119

"Zápas ako každý iný, ale cítil som sa tak trochu ako doma," vyznal sa Irving, ktorý mal v hľadisku viacero členov rodiny a priateľov. Nets pritom nepripravili pre bývalú hviezdu žiadne spomienkové video, ako to urobili pre Kevina Duranta, keď hral v brooklynskej aréne prvýkrát po odchode, pretože sa s Irvingom nerozišli v najlepšom.

Domácich potiahol Mikal Bridges s 28 bodmi, ale Nets viedli len chvíľu v samom úvode. Postupne si vybudovali deficit až 23 bodov, pričom inkasovali hneď 19 trojok.

Chicago - Minnesota 129:123p

Najväčšiu bitku videli diváci v Chicagu, kde Bulls bez Zacha LaVinea zdolali Minnesotu po predĺžení. Lídrami boli zhodne s 33 bodmi DeMar DeRozan a Coby White, ktorý trafil sedem trojok. Bulls zaostávali už o 23 bodov, ale druhý polčas ovládli 68:46.

"Po zlom začiatku sme konečne začali triafať koše, diváci nás začali podporovať a zmenili sme momentum hry. Vyhrabávať sa z jamy však nie je úplná zábava," povedal White. Bulls mali v závere štvrtej štvrtiny šancu rozhodnúť, ale DeRozan minul kôš so záverečnou sirénou.

Timberwolves ťahali s 38 bodmi a 12 doskokmi Anthony Edwards či 33-bodový Karl-Anthony Towns, ktorý dal dokonca osem trojbodových košov. Nikto iný z Minnesoty však nenazbieral viac ako 13 bodov a tretí tím Západnej konferencie prehral druhýkrát z posledných troch duelov.

Phoenix - Milwaukee 114:106

Phoenix doma zvíťazil nad Milwaukee vďaka výkonom trojice opôr. Devin Booker zaznamenal 32 bodov, Kevin Durant 28 bodov a 10 doskokov, Bradley Beal pridal 25 bodov a 10 doskokov. Hosťom nestačilo ani 34 bodov a 10 doskokov Giannisa Antetokounmpa, Bucks prehrali štvrtýkrát z ostatných piatich zápasov.

Ďalšie výsledky:

Miami - Orlando 121:95

Indiana - Houston 132:129

New York - Memphis 123:113

Utah - Oklahoma City 124:117