Ronaldov koniec v ázijskej Lige majstrov po zahodenej tutovke, Al-Nassr nezvládol penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldov koniec v ázijskej Lige majstrov po zahodenej tutovke, Al-Nassr nezvládol penalty

Ronaldo bol jediným hráčom Al-Nassr, ktorý premenil svoju penaltu.
Ronaldo bol jediným hráčom Al-Nassr, ktorý premenil svoju penaltu.Reuters
Cristiano Ronaldo (39) a jeho Al-Nassr vypadli z ázijskej Ligy majstrov už vo štvrťfinále po tom, čo v pondelok prehrali s Al-Ainom na penalty.

Al-Nassr - Al-Ain 4:4, 1:3 pen.

Al-Nassr v pondelok dobehol nepriaznivý stav 0:1 z prvého merania síl a po predĺžení vyhral 4:3, ale keďže dvojzápas sa skončil celkovým výsledkom 4:4, išlo sa do rozstrelu, v ktorom zvíťazil Al-Ain.

Legionári Al-Nassr Miroslav Brozovič, Alex Telles a Otávio svoje pokusy nepremenili a tím zo Spojených arabských emirátov tak postúpil do semifinále. V ňom sa v apríli stretne s Al-Hilal alebo Al-Ittihad - oba celky sú zo Saudskej Arábie.

Brankár Al-Ainu Khalid Eisa napravil neúspešný výkon zo 120 minút, keď chytil Brozovičovu úvodnú penaltu. Po tom, čo Soufiane Rahimi, Kaku a Sultan Al Shamsi penalty premenili, znamenala Otáviova chyba vyradenie Al-Nassr.

Penalty priniesli dramatický koniec napínavého stretnutia v Al-Awwal Parku, v ktorom diváci videli sedem gólov i červenú kartu, pričom Al-Ain počas úvodných 45 minút nadviazal na svoje vedenie z prvého duelu.

Rahimi, strelec víťazného gólu Al-Ainu z prvého zápasu, dostal hostí do vedenia 2:0 zásahmi v 28. a 45. minúte, ale Abdulrahman Ghareeb trefou v piatej nadstavenej minúte prvého polčasu udržal nádeje favorita pri živote.

Otáviov pokus si šesť minút prestávke presmeroval do vlastnej brány Khaled Eisa a Alex Telles 18 minút pred koncom vyrovnal skóre priamym kopom.

Ayman Yahya z Al-Nassr bol osem minút pred koncom nadstaveného času vylúčený za brutálny faul na Bandara Al-Ahbabiho a o minútu neskôr si Al-Shamsi myslel, že strelil víťazný gól, keď potrestal chybu Raghida Najjara.

Ronaldo však dve minúty pred samým koncom skóroval z pokutového kopu po tom, čo portugalského útočníka v pokutovom území stiahol Saeed Jumaa, a zápas dospel do rozstrelu. Žijúca legenda ešte počas duelu nepremenila dorážku z troch metrov, ktorá by v konečnom zúčtovaní znamenala zlomový zásah.

Ronaldo bol jediným zo štyroch hráčov Al-Nassr, ktorý v ňom úspešne premenil penaltu. Napriek tomu postúpil medzi štyri najlepšie tímy Al-Ain - vôbec prvýkrát od roku 2016.

Výsledky ázijskej Ligy majstrov