Leverkusen opäť odvrátil prehru v nadstavení. Je to ťažko vysvetliteľné, vraví Alonso

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen opäť odvrátil prehru v nadstavení. Je to ťažko vysvetliteľné, vraví Alonso

Leverkusen sa stále môže stať prvým nemeckým tímom, ktorý ukončí ligovú sezónu bez prehry.
Leverkusen sa stále môže stať prvým nemeckým tímom, ktorý ukončí ligovú sezónu bez prehry.AFP
Tréner Bayeru Leverkusen Xabi Alonso (42) po sobotňajšej remíze 2:2 so Stuttgartom povedal, že je ťažké vysvetliť, prečo jeho zverenci stále dokážu dobehnúť deficit. Naposledy sa to podarilo Robertovi Andričovi (29) v šiestej minúte nadstaveného času. Jeho gól predĺžil sériu neporaziteľnosti Leverkusenu na 46 zápasov.

Leverkusen - Stuttgart 2:2

"Niečo také sa vo futbale naozaj nevidí každý deň. Ťažko sa to vysvetľuje," zdôraznil šéf lavičky farmaceutov v rozhovore pre televíziu Sky. Leverkusen strelil v tejto sezóne už 10 gólov v nadstavenom čase, ktoré využil na vyrovnanie alebo dokonca víťazstvo.

Andričov zásah z 96. minúty sa stal druhým najneskorším, ktorý jeho zverenci v tomto ligovom ročníku strelili. Len Josip Stanišič skóroval neskôr minulú nedeľu. V siedmej minúte nadstaveného času zabezpečil svojmu tímu remízu 1:1 na pôde Borussie Dortmund.

Alonso sa po minulotýždňovom góle rozbehol popri postrannej čiare, aby ho oslávil spolu s hráčmi. Tentoraz však po Andričovom vyrovnaní zostal stáť a len sa usmieval. 

"Minulý týždeň som bol trochu emotívny, ale v tomto prípade som jednoducho nemohol uveriť, že sa nám to opäť podarilo," vysvetlil 42-ročný Španiel.

Alonsov náprotivok, manažér Stuttgartu Sebastian Hoeness, bol sklamaný, že rozhodca nechal v hektickom a veľmi emotívnom zápase bežať časomieru aj po skončení avizovaného nadstavenia, po ktorom Leverkusen skóroval.

"Boli to štyri minúty, potom to bolo päť minút," opísal a dodal: "Podľa môjho názoru nemal byť priamy kop povolený."

Najdôležitejšie štatistiky zápasu.
Najdôležitejšie štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Bayer získal pred touto sezónou len dve veľké trofeje. Doteraz ovládol Nemecký pohár a raz vyhral Európsku ligu. Začiatkom apríla si však vybojoval prvý ligový titul vo svojej 120-ročnej histórii. Alonsovi zverenci sú navyše stále na najlepšej ceste k pozoruhodnému treble.

V semifinále Európskej ligy sa stretnú s AS Rím, pričom prvý duel sa hrá vo štvrtok v talianskej metropole. Alonsov tím postúpil aj do finále Nemeckého pohára, kde sa stretne s druholigovým Kaiserslauternom.