Finále baráže ponúkne zaujímavý súboj. Do Premier League sa vráti Leeds alebo Southampton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále baráže ponúkne zaujímavý súboj. Do Premier League sa vráti Leeds alebo Southampton

Aktualizované
Leeds sa vo Wembley stretne so Southamptonom.
Leeds sa vo Wembley stretne so Southamptonom.Profimedia
Futbalisti Leedsu vyhrali odvetný semifinálový zápas baráže o postup do Premier League nad Norwichom a postúpili do finále, kde ich v piatok doplnil Southampton. Stretnutie týchto dvoch tímov sa uskutoční v nedeľu 26. mája vo Wembley.

Leeds - Norwich 4:0

/prvý zápas 0:0, postupuje Leeds/

Domáci zápas ovládli herne a aj výsledkovo. Crysencio Summerville sa ako tretí hráč v tejto sezóne Championship dostal na métu 20 ligových gólov, k tomu pridal aj deväť asistencií. Prvý raz od 17. februára sa presadil Georginio Rutter. Na konte má sedem presných zásahov a šestnásť prihrávok, čo je druhé najvyššie číslo v súťaži.

Bulhar Ilja Gruev strelil prvý gól v sezóne a zároveň od apríla 2022, keď sa trafil ešte v drese nemeckých Brém na pôde Schalke. Leeds sa snaží o návrat do Premier League hneď po jednom roku. V dlhodobej súťaži skončil na treťom mieste za postupujúcou dvojicou Leicester a Ipswich.

Southampton - WBA 3:1

/prvý zápas 0:0, postupuje Southampton/

Rovnako ako pri prvej dvojici, tak aj v tomto prípade skončil úvodný duel bez gólov a ten druhý vyhral domáci tím. Southampton poslal do vedenia svojím siedmym gólom v sezóne írsky stredopoliar William Smallbone, ktorý do siete WBA skóroval druhý raz v sezóne.

V závere sa dvakrát presadil druhý najlepší strelec Championship, ktorým je útočník Adam Armstrong. Na konte má už 23 ligových gólov v sezóne, k tomu pridal trinásť asistencií. 

Southampton rovnako ako Leeds vypadol z Premier League pred rokom, takže jeden z tejto dvojice sa medzi elitu vráti v najkratšom možnom čase.