EURO 2024: Albánsko sa ocitlo v skupine smrti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Albánska obrana je príkladná, ale v skupine smrti na Eure to stačiť nebude

Albánci budú mať na Eure ťažkú skupinu.
Albánci budú mať na Eure ťažkú skupinu.Profimedia
Do začiatku futbalového Eura v Nemecku zostáva už len mesiac a jeden deň. A aby čakanie na turnaj rýchlejšie ubiehalo, prinášame vám druhú časť nášho seriálu Cesta na EURO. Tentoraz sa spolu s expertom Flashscore Správ Janom Morávkom (34) zameriame na skupinu B, v ktorej sa stretnú futbaloví velikáni Španielsko, Taliansko a Chorvátsko. K týmto trom favoritom sa pridá Albánsko, premožiteľ českého tímu v kvalifikácii.

Morávek hodnotí situáciu v skupine B nasledovne: "Žreb považujem pre Albánsko za veľmi nešťastný. Bude to ich druhý šampionát a poriadne si to odniesli. Klasicky im to bude stáť na obrane, myslím si, že z Eura neodídu naprázdno. Predsa len majú veľmi zaujímavých brejkových hráčov, mohli by prekvapiť niektorého z favoritov. Ale na postup v tejto konkurencii asi pomýšľať nemôžu," prezrádza.

"Som zvedavý, ako sa v tejto skupine predstaví Dani Olmo. Je to výborný hráč, o ktorom sa teraz v Nemecku veľa špekuluje, že v lete opustí Bundesligu a prestúpi do Barcelony. Určite je to hráč s potenciálom pre veľké kluby a spolu s Yamalom od neho očakávam veľké veci v španielskom drese na Eure," myslí si Morávek.

Cesta na EURO: Skupina B
Flashscore