Real hladko vyhral v Granade. Malorka získala dôležité body, k nule pomohol aj Valjent

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real hladko vyhral v Granade. Malorka získala dôležité body, k nule pomohol aj Valjent

Aktualizované
LL
LLProfimedia
Futbalisti Malorky vyhrali v sobotnom zápase 35. kola španielskej La Ligy proti Las Palmas najtesnejším rozdielom 1:0. Real Madrid vyhral v Granade hladko 4:0.

Malorka - Las Palmas 1:0

Na strane domácich nastúpil v základnej zostave Martin Valjent, ktorý odohral kompletnú porciu minút. Jeho krajan Dominik Greif bol iba na lavičke náhradníkov. O jediný presný zásah Malorky sa postaral Giovanni Alessandro Gonzalez Apud, pre ktorého to bol prvý ligový gól po dvoch rokoch, ale dva zásahy dal medzitým v Copa del Rey. Malorka sa v tabuľke posunula na pätnáste miesto o dva body za Las Palmas.

Malorčania dokázali naplno bodovať po piatich zápasoch a vzdialili sa pásmu zostupu. Pred osemnástym Cádizom má tri kolá pred koncom sezóny deväťbodový náskok, čo znamená, že je blízko záchrany. Slovenský obranca, ktorý videl v 78. minúte piatu žltú kartu v sezóne, vynechá ďalší ligový duel v Osasune.

Granada - Real Madrid 0:4

Real Madrid napriek tomu, že titul už mal istý, poľahky vyhral na pôde Granady, ktorú definitívne poslal do nižšej súťaže. Tréner Ancelotti dal šancu menej využívaným hráčom. Ľavý obranca Fran García zažil výborný duel, keďže strelil prvý gól za biely balet a pridal takisto jednu asistenciu, už piatu v sezóne, čím naďalej navyšuje rekord.

Tretí raz v tejto sezóne sa presadil Arda Güler, pričom jeho najlepšia sezóna v krátkej kariére je zatiaľ tá minulá, v ktorej dal štyri zásahy. Dvomi gólmi sa prezentoval Brahim Díaz, celkovo ich dal v lige osem, čo je jeho nový rekord a vo všetkých súťažiach má dvanásť. Los Blancos sa dostali na métu 90 bodov, ale stovku už dosiahnuť nemôžu.

Ďalšie výsledky:

Villarreal - Sevilla (16:15)

Athletic Bilbao - Osasuna (21:00)