V La Lige je o všetkom rozhodnuté. Sørloth strelil Realu štyri góly, Malorka sa zachránila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V La Lige je o všetkom rozhodnuté. Sørloth strelil Realu štyri góly, Malorka sa zachránila

Sørloth sa postaral o nesmierne raritný moment, dal štyri góly Realu Madrid.
Sørloth sa postaral o nesmierne raritný moment, dal štyri góly Realu Madrid.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid remizovali v nedeľnom 37. kole španielskej La Ligy na pôde Villarrealu divoko 4:4. Barcelona aj Girona vyhrali, zatiaľ čo Atlético doma prehralo. Jedno kolo pred koncom je isté, že prvých deväť miest tabuľky sa už meniť nebude a istí sú aj traja vypadávajúci.

Villarreal - Real Madrid 4:4

Tréner Ancelotti si pri istote titulu znova mohol dovoliť nechať oddychovať viaceré opory. Mladý turecký futbalista Arda Güler tak svoju ďalšiu šancu pretavil už na piaty a hneď aj šiesty ligový gól, pričom nastúpil iba do desiateho zápasu a len vo štvrtom prípade začal v základnej zostave. Presadil sa v každom z ostatných troch duelov.

Joselu zaznamenal už osemnásty presný zásah v rámci všetkých súťaží, pričom v lige to bol jeho desiaty. Na túto métu sa medzi španielskou elitou dostal piaty raz v kariére a zároveň aj po sebe. Postupne to bolo 11, 11, 14, 16 a teraz teda 10 presných zásahov. Za ostatných päť rokov to dokázal ako jediný.

Brahim Díaz vďaka asistencii prispel na trinásty gól v La Lige, čo je jeho rekord počas jedného ročníka (8+5). Vo všetkých súťažiach má bilanciu 12+6. Lucas Vázquez sa blysol bilanciou 1+2. Real Madrid viedol po polčase 4:1, ale krátko po zmene strán o tento náskok prišiel.

Vydarenú sezónu z osobného pohľadu podčiarkol aj domáci útočník Alexander Sørloth, keďže vsietil až štyri góly a na konte ich má už 23, čím sa osamostatnil na čele tabuľky strelcov La Ligy. Viac ich mal Nór počas jedného ročníka len raz a to v drese Trabzonsporu - dal 24 zásahov (2019/20).

Sørloth sa raz presadil v úvodnom dejstve a potom skóroval trikrát v od 48. do 56. minúty. Na túto trojicu zásahov mu zhodne prihrával Gerard Moreno. Ten počet asistencií zvýšil na sedem, čo je vyrovnanie jeho najlepšieho zápisu v kariére. Villarreal napriek heroickému výkonu remizoval a končí na ôsmom mieste.

Barcelona - Rayo Vallecano 3:0

Mladučký Lamine Yamal nastúpil vo veku 16 rokov a 311 dní už na 50. zápas za Barcelonu a okorenil to asistenciou. Celkovo má na konte sedem gólov a rovnaký počet prihrávok. Robert Lewandowski zaznamenal osemnásty gól v sezóne a stále je v hre o korunu kráľa strelcov, ale na prvé miesto stráca jedno kolo pred koncom dva zásahy.

Hladké víťazstvo Barcelony podčiarkol dvomi gólmi v závere Pedri, ktorému sa niečo takéto podarilo prvýkrát v kariére, pričom v doterajšom priebehu La Ligy mal na konte dva presné zásahy. Svoj nástrel teda navýšil na štyri. Blaugranas majú istotu druhého miesta. Rayo sa napriek prehre zachránilo v najvyššej súťaži.

Valencia - Girona 1:3

Girona potvrdila pozíciu favorita. Presadil sa aj najlepší strelc tímu Arťom Dovbyk, ale po predstavení Sørlotha stratil pozíciu najlepšieho strelca La Ligy. Na druhom mieste má 21 gólov, čiže za Nórom zaostáva o dva. Sávio strelil už deviaty gól a zlepšil svoju bilanciu na 9+9. Prekvapenie sezóny s určitosťou končí na treťom mieste.

Atlético Madrid - Osasuna 1:4

Atlético doma prekvapivo prehralo a to znamená, že sezónu končí na štvrtom mieste, keďže na tretiu Gironu stráca jedno kolo pred koncom päť bodov. Má však istotu Ligy majstrov Álvaro Morata síce pätnástym ligovým gólom vyrovnal svoju najlepšiu sezónu 2016/17 z dresu Realu Madrid a prerušil svoj pôst trvajúci od 3. marca.

Na body to nestačilo, pretože hrdinom Osasuny sa stal dvojgólový Raúl García. Hostia sa nachádzajú v pokojnom strede tabuľky. Pod vedením trénera Simeoneho inkasovalo Atlético v domácom prostredí tri alebo viac góly len osemkrát, z toho v tejto sezóne sa to stalo už tretí raz.

Real Betis - Real Sociedad 0:2

Dôležitý zápas o miestenky do pohárovej Európy sa hral v Seville. Real Sociedad dokázal zvíťaziť a definitívne si zabezpečil šieste miesto, takže spoločne s určite piatym Bilbaom bude hrať Európsku ligu, zatiaľ čo Betis už vie, že mu ostane siedme miesto a tým pádom Konferenčná liga. Jedno kolo pred koncom je isté, že prvých deväť miest tabuľky sa už meniť nebude.

Malorka - Almería 2:2

Slovenský obranca domácich Martin Valjent nastúpil v základnej zostave a odohral kompletnú minutáž. Jeho krajan brankár Dominik Greif bol iba na lavičke náhradníkov. Malorka sa dostala do vedenia, ale posledná Almería skóre otočila. Nakoniec remízu zachránil druhým gólom v druhom zápase po sebe Sergi Darder.

Tento výsledok znamená, že Malorka sa zachránila v La Lige a zároveň sú istí všetci vypadávajúci. K už dlhšie istým Almeríi a Granade sa pridal Cádiz, ktorý remizoval s Las Palmas.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Alavés - Getafe 1:0

Athletic Bilbao - Sevilla 2:0

Cádiz - Las Palmas 0:0

Granada - Celta Vigo 1:2