Nemám rád 80 % anglických rozhodcov, priznal sa De Zerbi po ďalšej strate bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemám rád 80 % anglických rozhodcov, priznal sa De Zerbi po ďalšej strate bodov

De Zerbi a jeho tím opäť stratili body.
De Zerbi a jeho tím opäť stratili body.Reuters
Manažér Brightonu Roberto De Zerbi (44) kritizoval anglických rozhodcov a VAR. Jeho tím v nedeľu stratil dva body po remíze so Sheffieldom United a červenej karte, ktorá znížila počet hráčov jeho tímu a ovplyvnila dej duelu.

V čase, keď Brighton viedol 1:0, dostal stredopoliar Mahmoud Dahoud priamu červenú kartu za prišliapnutie  nohy Bena Osborna, s ktorým bol v súboji o loptu. Vylúčenie okamžite naštartovalo Sheffield a hostia o päť minút neskôr donútili domácich streliť si vlastný gól. Zo stretnutia vyťažili cenný bod a predĺžili sériu "Seagulls" bez ligového víťazstva na šesť zápasov.

De Zerbiho potrestal rozhodca John Brooks krátko po vyrovnaní, keď Talian stratil chladnú hlavu a začal kričať pri postrannej čiare. "Som úprimný a priamy, nemám rád 80 % anglických rozhodcov. Nie je to nič nové, proste ich nemám rád. Nepáči sa mi ich správanie na ihrisku," povedal kouč Brightonu a dodal:

"Ak rozumieme novým pravidlám, je to jasná červená karta. Aj ja som však bol futbalistom a dynamika situácie nebola na vylúčenie, no rozhodnutie musíme akceptovať. Dahoud vie o svojej chybe, ale stáva sa to."

Rozhodcovia zápasov a VAR boli v tejto sezóne v centre pozornosti Premier League po tom, čo Liverpoolu nesprávne neuznali gól pri prehre na ihrisku Tottenhamu Hotspur, čo prinútilo orgán rozhodcov PGMOL vydať ospravedlnenie.

Kormidelník Arsenalu Mikel Arteta takisto kritizoval arbitrov pri prehre s Newcastlom a povedal, že sa cíti "trápne" a "zahanbene" po tom, ako kontroverzný gól s tromi kontrolami VAR ukončil ich neporaziteľnosť v lige.

"Anglicko je jediná krajina, kde si pri VAR nie ste istí, či je rozhodnutie správne. V iných krajinách si môžete byť istí, že rozhodca má stopercentnú pravdu. V Anglicku nie a ja to nie som schopný pochopiť," vysvetlil De Zerbi.