Ťažký moment, cítil som osamelosť. Pochettino prezradil, kedy sa bál prepustenia z Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ťažký moment, cítil som osamelosť. Pochettino prezradil, kedy sa bál prepustenia z Chelsea

Pochettino priznal nedávne náročné chvíle.
Pochettino priznal nedávne náročné chvíle.AFP
Manažér Chelsea Mauricio Pochettino (52) prezradil, že sa obával svojho vyhadzovu po zahanbujúcej februárovej prehre proti Wolves. Argentínčan bol vtedy na Stamford Bridge vypískaný a rozzúrení fanúšikovia ho vyzývali na odchod z klubu.

Siedma prehra Chelsea v ostatných 14 zápasoch Premier League ju vtedy zanechala na 11. mieste tabuľky a Pochettinova prvá sezóna vo funkcii sa ocitla na pokraji katastrofy. Wolves vyzerali počas zápasu herne oveľa lepšie a odhodlanejšie aj napriek tomu, že konzorcium Todda Boehlyho investovalo v predchádzajúcich dvoch rokoch do nových posíl pre The Blues viac ako 1 miliardu libier.

Bola to Pochettinova najhoršia chvíľa počas jeho pôsobenia v Chelsea a bývalý kouč Tottenhamu priznal, že sa v tom čase obával o svoje zamestnanie. Na otázku, či niekedy pomyslel na to, že bude prepustený, kouč odpovedal:

"Myslím, že po dueli s Wolves. Spomeňte si aj na to, čo sa stalo po tom," vravel s odkazom na tweet manželky obrancu Thiaga Silvu, ktorá zrejme vyzývala na prepustenie lodivoda.

Argentínsky kouč pripustil myšlienky o konci v Chelsea.
Argentínsky kouč pripustil myšlienky o konci v Chelsea.Reuters

"Bol to ťažký moment, prehra doma. V tej chvíli, keď ste trénerom, cítite osamelosť," vysvetlil Pochettino, ktorý neskôr doviedol mužstvo do finále Ligového pohára, kde ho porazil Liverpool, a do semifinále FA Cupu, ktoré sa skončilo prehrou s Manchestrom City.

Bola to však ligová forma tímu, ktorá ho dostala pod veľký tlak. "Máte pocit, že sa na vás všetci pozerajú, akoby ste boli vinní za niečo, o čom neviete. Po zápase sme ostali sami a čakali sme. Myslím, že sme v šatni strávili dve hodiny," spomínal na chvíle po neúspechu s Wolves.

"Boli sme smutní, ako keby sme si mysleli, že nás vyhodia. Bola to nespravodlivá situácia, ktorú sme si nezaslúžili," uviedol. Pochettino nedávno priznal, že by to nebol "koniec sveta", keby ho vyhodili. Dokonca naznačil, že by mohol radšej sám skončiť, ako čakať, kým sa dozvie svoju budúcnosť po závere sezóny.

Chelsea sa však v posledných týždňoch vzchopila a v nedeľu nastúpi na svoj posledný zápas sezóny proti Bournemouthu, v ktorom potrebuje remízu, aby sa v budúcej sezóne kvalifikovala do Európy. Kormidelník si je vedomý očakávaní klubu, ktorý je viac zvyknutý vyhrávať, a preto trvá na tom, že sa neuspokojí len s tým, že klub dovedie do druhej najvyššej európskej súťaže.

"Nám to nestačí. Nebudeme sa tešiť ani fotiť, aby sme sa oslávili, že sme skončili na piatom alebo šiestom mieste. Pre klub to je málo," poznamenal.