VAR akceptujem vždy, ale teraz to bolo príliš. Frustrovaný Emery sa na čelo ligy nepozrel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

VAR akceptujem vždy, ale teraz to bolo príliš. Frustrovaný Emery sa na čelo ligy nepozrel

Villa proti Sheffieldu United iba remizovala.
Villa proti Sheffieldu United iba remizovala.Profimedia
Aston Villa nevyužila šancu dostať sa na vrchol Premier League, pričom manažér Unai Emery (52) vyhlásil, že VAR zasiahol do vývoja stretnutia až "príliš" po tom, čo Nicolò Zaniolo (24) svojím neskorým gólom zachránil v piatok domácu remízu 1:1 s trápiacim sa Sheffieldom United.

Aston Villa - Sheffield United 1:1

Hostia boli pred duelom na dne tabuľky, pričom Aston Villa vyhrala posledných 15 domácich zápasov v Premier League. Cameron Archer, ktorého domáci pred sezónou predali do Sheffieldu, však ohromil fanúšikov vo Villa Parku, keď v 87. minúte strelou zblízka otvoril skóre. Náhradník Zaniolo zachránil pre Villu bod hlavičkou v siedmej minúte nadstaveného času.

Villa potrebovala vyhrať, ak sa chcela prvýkrát od augusta 2011 dostať na čelo Premier League, no v tejto fáze sezóny neviedla tabuľku už 25 rokov. Napriek tomu, že dominovala a mala viac šancí, zostala po piatku za vedúcim Arsenalom o skóre.

Leon Bailey dostal loptu do siete na začiatku druhého polčasu, ale systém VAR gól považoval za neplatný, aby zároveň zamietol aj tri žiadosti Villy o penaltu. Aston Villa sa márne dožadovala gólu po faule na brankára Foderinghama, ktorý gólman hostí ani dodatočne neavizoval.

"Som veľmi šťastný a veľmi hrdý na hráčov. Bolo veľmi ťažké udržať si našu víťaznú bilanciu. Hostia bránili naozaj dobre. VAR akceptujem vždy. Avšak až teraz si myslím, že to bolo príliš. V prvom polčase nebolo potrebné skúmať dve alebo tri situácie."

"A gól, to nebolo vôbec potrebné. Za normálnych okolností takéto góly platia. Sme sklamaní z výsledku, ale akceptujeme ho. Musíme sa sústrediť na ďalší zápas proti Manchestru United, bude to neuveriteľné," uviedol Emery pre BBC.

"Keby som bol chamtivý, a tiež ak by som sa na to, ako vyrovnali, chcel by som tri body, ale pred zápasom by sme sa určite uspokojili s bodom. S hráčmi máme čo robiť, tento výsledok mi dáva veľkú nádej," reagoval na opačnej strane manažér Sheffield Chris Wilder.

Pre hostí to bol len piaty bodový zisk sezóny (dve výhry, tri remízy), po ktorých sa posunuli na 19. miesto o bod pred Burnley. Na sedemnásty Nottingham strácajú päť bodov, Forest má duel k dobru.