Wilder napriek prehre s Liverpoolom našiel pozitíva: Som hrdý na náš výkon

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wilder napriek prehre s Liverpoolom našiel pozitíva: Som hrdý na náš výkon

Wilder zažil náročnú premiéru.
Wilder zažil náročnú premiéru.Reuters
Chris Wilder (56) zo Sheffieldu United utrpel v stredu pri svojom druhom návrate do klubu v pozícii manažéra domácu prehru 0:2 s Liverpoolom. Tamojší tréner ale povedal, že napriek porážke a pozícii na dne tabuľky vie nájsť veľa pozitívneho.

Wilder po jednom z lepších defenzívnych výkonov "Blades" v sezóne Premier League pred kvalitnou kulisou novinárom povedal: "Som hrdý na náš výkon, ale nemôže to byť jednorazové. Takýto prístup a postoj musíme mať aj naďalej. Ak sa s týmito priaznivcami spojíme ako dnes, poženú nás a budú za nami stáť."

Anglický lodivod sa ujal vedenia klubu len o niečo viac ako 24 hodín pred príchodom do Liverpoolu, aby svoj tím pripravil na tvrdú skúšku. Hoci sa výraznejší úspech nedostavil, v dueli našiel niekoľko svetlých momentov.

"Položili sme Liverpoolu otázku, urobili sme mu ťažký zápas a som trochu sklamaný, že sme z neho nevyťažili lepší výsledok. Výkon bol slušný. Potrebovali sme byť trochu pokojnejší v držaní lopty, ale predviedli sme konkurencieschopnú hru, čo som od chlapcov chcel," vysvetlil.

Wilder, ktorý ukončil svoje prvé manažérske pôsobenie v klube po vzájomnej dohode v marci 2021, sa vrátil po prepustení Paula Heckingbottoma po sobotňajšej prehre 0:5 s Burnley. Na prípravu na stretnutie s "The Reds" mu ostalo veľmi málo času, jeho tím však napokon zdatne bojoval.

"Chcel som, aby sme hrali dobre. V prvom polčase sme boli sklamaní, pretože sme neukázali vyrovnanosť a pokoj, ale mali sme dva alebo tri protiútoky," povedal kormidelník Sheffieldu.