Návrat Ndicku po kolapse. Lobotkovci tri kolá bez výhry a osobný rekord Calhanoglua

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat Ndicku po kolapse. Lobotkovci tri kolá bez výhry a osobný rekord Calhanoglua

Aktualizované
Calhanoglu rozhodol dvomi gólmi o triumfe nových majstrov.
Calhanoglu rozhodol dvomi gólmi o triumfe nových majstrov.AFP
Futbalisti Interu Miláno už v pozícii nových talianskych majstrov zdolali v 34. kole Serie A hráčov Turína 2:0. Všetko podstatné sa udialo v prvej štvrťhodine po návrate zo šatní.

Inter Miláno - Turín 2:0

V 49. minúte bol vylúčený hosťujúci stredopoliar Adrien Tameze, čo Nerazzurri potrestali dvomi gólmi Hakana Calhanoglua za 11 minút. Turek sa prv presadil po spolupráci s Henrichom Mchitarjanom, aby skóre a zároveň hodinu hry uzavrel premeneným pokutovým kopom. Z ihriska odišiel v 63. minúte, vo Flashscore hodnotení si vyslúžil najvyššiu možnú známku - 10,0.

Calhanoglu si dvomi zásahmi takisto vytvoril osobný rekord v počte strelených gólov (13) v jednom ročníku v TOP 5 európskych ligách - predtým ich dal najviac 11 v sezóne 2013/2014 vo farbách bundesligového Hamburgu.

Inter má štyri kolá pred koncom na konte už 89 bodov - v prípade, že zvíťazí aj vo zvyšných dueloch, pokorí 100-bodovú hranicu. Naopak, Turínčania sa môžu pomaly rozlúčiť s už bez tak mizivou šancou na európske poháre.

Z desiatej priečky a so 46 bodmi na konte strácajú na siedmu Atalantu osem bodov, tá má navyše dve stretnutia k dobru. Šieste Lazio má bodov 55 a rovnako 34 zápasov za sebou.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Opta by Stats Perform

Neapol - AS Rím 2:2

Partenopei v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom pokračovali v nedeľu v kolísavej forme. Na trojbodový zápis čakajú tri kolá. Mužstvo trénera slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu v uplynulých šiestich ligových dueloch získalo len šesť bodov. V tabuľke patrí Neapolu ôsma priečka, Rimania sú na piatej.

Najdôležitejšie štatistiky stretnutia.
Najdôležitejšie štatistiky stretnutia.Opta by Stats Perform

V drese hostí sa do akcie vrátil po kolapse stopér Ndicka. Po hodine hry sa radoval po premenenej penalte Dybalu. O päť minút na ňu odpovedal Olivera a v 84. minúte dokonca poslal domácich do vedenia Osimhen. V samom závere však Abraham spečatil rezultát na konečných 2:2.

Ďalšie výsledky:

Bologna - Udinese 1:1

Atalanta - Empoli 2:0

Fiorentina - Sassuolo 5:1