Besiktas oslovil Mourinha, portugalský tréner proti angažmánu v Turecku nenamieta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Besiktas oslovil Mourinha, portugalský tréner proti angažmánu v Turecku nenamieta

Mourinho by mohol zamieriť do Turecka.
Mourinho by mohol zamieriť do Turecka.Profimedia
Besiktas čaká finále Tureckého pohára proti Trabzonsporu, inak sa mu však sezóna nepodarila a vedenie pravidelne striedalo trénerov. Istanbulský klub tak hľadá niekoho, kto ho vráti na vrchol a rozhodne sa neponáhľa.

Na lavičke Besiktasu sa počas uplynulého roka vystriedali Senol Günes, Burak Yilmaz, Riza Calimbay či Fernando Santos. Od polovice apríla pri kormidle dočasne zaskakuje Serdar Topraktepe. Ďalším menom na radare je José Mourinho.

"Josého Mourinha sme kontaktovali pred mesiacom a našu ponuku uvítal. Už sme vyriešili ekonomické detaily a budúci týždeň letíme do Talianska, aby sme sa zišli tvárou v tvár," prezradil viceprezident klubu Hüseyin Yücel.

Portugalčan má za sebou množstvo atraktívnych angažmánov, naposledy pracoval pre AS Rím. Beşiktaş má s jeho krajanmi dobré skúsenosti, cenné služby mu počas hráčskej kariéry odvádzal Ricardo Quaresma. Aktuálne nie je vylúčený návrat niekdajšieho krídelníka do Istanbulu.

"Ak s Mourinhom nájdeme spoločnú reč a dohodneme sa, odporučíme mu, aby do svojho trénerského tímu zaradil Ricarda Quaresmu," dodal Yücel.