Pospíšil sa stal hrdinom búrlivej prestrelky, Studenič získal prvé body v novom drese

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pospíšil sa stal hrdinom búrlivej prestrelky, Studenič získal prvé body v novom drese

Pospíšil bol rozhodujúcim faktorom.
Pospíšil bol rozhodujúcim faktorom.Profimedia
V nočných zápasoch AHL si kanadské štatistiky obohatili dvaja Slováci. Martin Pospíšil (23) sa v gólovo štedrom stretnutí stal spasiteľom Wranglers počas predĺženia. Prvé body v novom drese si zapisoval Marián Studenič (24).

Abbotsford - Calgary 6:7 pp

Druhýkrát v priebehu dvoch dní sa na ľade tamojších Canucks predstavil káder Wranglers. Pred necelými 24 hodinami od štartu druhého vzájomného stretu sa zrodila výhra hostí 3:2. Tentoraz bol gólový scenár oveľa bohatší.

Strelci svoje tempo stupňovali úmerne s pribúdajucimi tretinami. Svedčia o tom aj výsledky z jednotlivých 20-minútoviek, a to 1:1, 2:2 a 3:3. Posledný gól Calgary v riadnom hracom čase zaznamenal Martin Pospíšil, ktorý zvyšoval už na 6:3. Domáci však dokázali vyrovnať v priebehu dvoch minút a 29 sekúnd.

Westernová prestrelka smerovala do predĺženia, v ktorom plynula štvrtá minúta, keď sa hrdinom súboja stal práve Pospíšil. Z pravej strany sa presadil strelou švihom, rozhodol o triumfe svojho mužstva a stal sa hráčom zápasu. Zo štyroch tohtosezónnych duelov AHL má bilanciu 3+1.

Tucson - Coachella 0:4

Na klzisku štadióna Roadrunners sa proti sebe postavili dvaja slovenskí hokejisti. Domáce farby hájil Miloš Kelemen, za hostí si druhý štart v nových farbách zapísal Marián Studenič. Hostitelia nastupovali do stretnutia po dvoch triumfoch nad Texasom, Coachella svoje úvodné vystúpenie sezóny prehrala s Bakersfieldom.

Gólové skóre duelu otvoril v tretej minúte Studenič, keď ukážkovo dosledoval odrazenú strelu Ottavainena a puk dorazil do odkrytej časti bránky. Zásah Slováka sa neskôr ukázal ako rozhodujúci. Na listinu strelcov sa totiž postupne zapisovali už len hokejsti Valley Firebirds.

Pri ich treťom góle si slovenský útočník obohatil štatistiky aj asistenciou. Hostia teda zaznamenali prvú výhru ročníka, ktorú čistým kontom okorenil gólman Chris Driedger.