Neviem, čo sa stalo, konštatoval Ceman. Nitra si na tri presilovkové góly nepamätá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neviem, čo sa stalo, konštatoval Ceman. Nitra si na tri presilovkové góly nepamätá

Tréner Ceman nebol spokojný s hrou špeciálnych tímov.
Tréner Ceman nebol spokojný s hrou špeciálnych tímov.TASR
Hokejisti HK Nitra dokázali zdramatizovať štvrťfinálovú sériu play-off Tipos extraligy, keď v treťom súboji zdolali doma Košice 5:2. V sérii prehrávajú 1:2 na zápasy. Rozhodujúcim faktorom utorňajšieho duelu boli presilové hry, z ktorých pramenili až tri góly "Corgoňov".

Nitra išla do vedenia a aj keď Košice skóre otočili, domáci dokázali získať prvý bod v sérii. Hlavne vďaka spomínaným presilovkám: "Využiť tri presilovky sa nám nestalo ani nepamätám," skonštatoval asistent trénera Dušan Milo. Prekvapený, ale v negatívnom slova zmysle, bol aj hlavný kouč Košíc Dan Ceman. Jeho mužstvo zahodilo šancu odskočiť na dvojgólový rozdiel vo výhode o dvoch hráčov.

"Počas celej sezóny sme mali veľmi dobré oslabenia a teraz to nevyšlo. Takisto presilovky. Neviem, čo sa stalo s naším plánom. Mám pocit akoby to bolo o sústredení, možno sme sa nechali rozhodiť atmosférou. Pri poslednom vylúčení za veľa hráčov sme mali na ľade troch obrancov. Netuším, ako je to možné," posťažoval sa kanadský lodivod: "Rozhodli detaily. Nitra ich zvládla lepšie," dodal.

Prehľad tretieho štvrťfinále Nitra - Košice 5:2

Podobne sa vyjadroval aj útočník Jakub Linet: "Zbytočnými faulami sme dostali súpera na koňa. Za stavu 2:2 sme mali šance na to, aby sme zápas strhli na svoju stranu. Chceli sme vyhrať hneď prvý zápas v Nitre, ale nič sa nedeje. Príde nový deň a ďalšia šanca získať tretí bod. Nitra zahrala presilovky dobre, my sme uleteli na niektorých detailoch," uviedol.

Košičania doplatili hlavne na zbytočné vylúčenie za priveľa hráčov na ľadovej ploche, ktoré prinieslo nakoniec rozdielový gól: "Zamrzí to, ale stane sa. V zápase sú emócie. Každý chce spraviť to najlepšie a niekedy príde takáto nepozornosť," doplnil Linet. Nitriansky útočník Jozef Baláž rozjasal v 56. minúty zaplnený štadión. Jeho gól sa ukázal ako víťazný. Logicky chválil presilové hry.

"Konečne nám to v nich padlo. Dobre sme si to rozhodili, nevymýšľali sme, tlačili sa do bránky a strieľali," prezradil. V utorok do seba všetko zapadlo: "Aj keď sme prehrávali, hrali sme do konca, išli za naším cieľom a verili, že vyhráme. Za nepriaznivého stavu 1:2 sme išli s tým, že vyrovnávame a rozhodneme, čo sa podarilo. Verím, že v stredu budeme hrať ešte lepšie a zase to zlomíme na našu stranu," pokračuje Baláž.

Otvorene hovorí, že Nitra prečítala košickú hru a už na ňu vie lepšie reagovať: "Prvý zápas sme hrali opatrne. Nie to, čo vieme hrať a na čo máme postavený tím, ale teraz vieme, čo na súpera platí a budeme to tak robiť. Nemôžeme riskovať, aby sme neprepadávali. Košice sú kvalitný tím. Keď majú puk pod kontrolou, dopredu sa neženieme, ale ak je možnosť napádať, ideme do toho," dodal.