MS v hokeji: Dojatý Pospíšil. Vlani premýšľal o konci kariéry, teraz debutoval na MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dojatý Pospíšil. Vlani premýšľal o konci kariéry, teraz debutoval na MS

Martin Pospíšil patril k najaktívnejším na ľade.
Martin Pospíšil patril k najaktívnejším na ľade.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti hodnotili úvodný zápas na MS so smutným výrazom v tvárach, no slzy mal iba jeden z nich. Útočník Martin Pospíšil (24) zažil proti Nemecku (4:6) premiéru v najcennejšom drese, po ktorej s dojatím v hlase rekapituloval náročné obdobie, počas ktorého nebol ďaleko od konca kariéry.

Slovensko - Nemecko 4:6

Pospíšil si do kanadského bodovania pripísal jednu asistenciu, keď v závere druhej tretiny prihral Martinovi Fehérvárymu na gól na 2:2. Do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod a aj dva menšie tresty. 

"Každý hráč môže vždy spraviť niečo lepšie. Každý sa učí na svojich chybách a aj z tohto zápasu si vezmem nejaké poučenie. Fyzická hra je vo mne, no musím si dávať pozor na vylúčenia," uviedol Pospíšil, ktorý v reprezentačnej premiére vytvoril formáciu s hráčmi, ktorí si v sezóne 2023/2024 zahrali v NHL.

Pospíšil a jeho čísla proti Nemecku.
Pospíšil a jeho čísla proti Nemecku.Flashscore

S rovesníkmi Pavlom Regendom a Milošom Kelemenom si rozumeli. "Mali sme veľa šancí. Škoda, že sme ich nevyužili. Dúfam, že v ďalšom zápase to bude lepšie," konštatoval Pospíšil, s ktorým súhlasil Regenda.

ZOSTRIH ZÁPASU

Zostrih zápasu s Nemeckom.
Flashscore

"Myslím si, že sme boli jedna z najvýraznejších formácií. Vytvárali sme si šance, tlačili sa do bránky a hrali sme jednoducho. Škoda, že nám toho nepadlo viac. Myslím, že sme fungovali veľmi dobre. Uvidíme, čo bude v ďalšom dueli."

Pre Pospíšila išlo o prvý stret v reprezentačnom drese, hoci ešte nedávno to vyzeralo, že premiéru absolvuje v závere prípravného obdobia. Tréneri sa ho v dueloch s Poľskom a USA rozhodli šetriť, a tak zažil debut v národnom tíme pred zaplnenou ostravskou halou. Štartom v najcennejšom drese a zároveň debutom na svetovom šampionáte sa mu splnil sen.

"Vlani som o takomto čase myslel na koniec kariéry. Za ten rok sa toho udialo veľmi veľa. Až sa tomu nechce veriť. Bol to môj sen obliecť si reprezentačný dres a hrať v NHL. Tie emócie sú teraz veľmi veľké. Bol som naozaj blízko k tomu, aby som zavesil korčule na klinec," konštatoval Pospíšil, ktorý tým narážal na zdravotné problémy, predovšetkým otras mozgu, ktoré ho pripravili o veľkú časť uplynulej sezóny.

Štatistiky pri prehre s Nemeckom.
Štatistiky pri prehre s Nemeckom.Flashscore

"Nový ročník som začal znovu v AHL v drese Calgary Wranglers, no odohral som tam iba šesť zápasov. Potom som sa posunul do prvého tímu Calgary a udržal sa tam. Dnes hrám za slovenskú reprezentáciu na MS. Pre mňa je to neuveriteľné, bláznivé," uzavrel. Slovensko sa v ďalšom súboji predstaví v nedeľu proti Kazachstanu od 12:20. 

MS v hokeji ONLINE