MS v hokeji: Nie som tu pre hetriky, hlási Pospíšil. Opadol z nás stres a môžeme hrať s pokojom, doplnil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie som tu pre hetriky, hlási Pospíšil a dodáva: Opadol z nás stres a môžeme hrať s pokojom

Pospíšil strelil v národných farbách premiérové dva zásahy.
Pospíšil strelil v národných farbách premiérové dva zásahy.TASR
Víťazstvo slovenských hokejistov nad Kazachstanom 6:2 bolo podľa hráčov výsledkom prevahy a koncentrovanej hry počas celého zápasu. V druhom vystúpení na MS v Ostrave si napravili chuť po prehre s Nemeckom (4:6), no po stretnutí už uvažovali aj nad duelom proti USA, na ktorý nastúpia v pondelok o 16:20. Na presvedčivom nedeľňajšom víťazstve sa dvomi gólmi podieľal útočník Martin Pospíšil, ktorý nemyslel na hetrik a tešil ho najmä plný bodový zisk.

Slovensko - Kazachstan 6:2

Pospíšil absolvoval proti Nemecku debut v reprezentácii a na prvé góly dlho nečakal. V 12. minúte v presilovke otvoril skóre s Kazachstanom, keď svojou typickou hrou uplatnil dôraz okolo bránkoviska.

"Prvý zápas na MS nebol taký, aký sme si predstavovali. Po ňom sme si pozreli video a videli aj ako hrá Kazachstan. Snažili sme sa diktovať hru a streliť góly ako prví. Myslím si, že celých 60 minút sme súpera nepustili do vyložených šancí a premenili sme svoje. Po tomto zápase z nás opadol stres a môžeme hrať s pokojom," konštatoval Pospíšil.

Góly proti Kazachstanu.
Flashscore

Slováci vykročili za presvedčivým víťazstvom tromi zásahmi v prvej tretine, v ktorej góly Pospíšila, Martina Faška-Rudáša a Matúša Sukeľa vyústili zo streleckej prevahy - 18:3. Tréneri po prehre s Nemeckom (4:6) pochválili Pospíšilov útok s Milošom Kelemenom a Pavlom Regendom a táto trojica potvrdila svoju zohratosť aj proti Kazachstanu.

"Ako tím sme mali dobrý vstup do prvej tretiny, išli nám nohy a dostali sme sa do hry. Naša formácia je rýchla, silná a mali sme znovu veľa šancí. Aj ja som mal niekoľko, no nepadlo mi to. Verím, že to príde v ďalších dueloch, napríklad v pondelok proti USA," uviedol Kelemen.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Pospíšil strelil svoj druhý gól v zápase v úvode tretej časti a nebol ďaleko od hetriku. "Dopriali by sme mu ho, hodili by sme šiltovky na ľad. Možno si ho necháva na neskôr," poznamenal Kelemen.

Pospíšil bol rád najmä za víťazstvo, ktoré znamenalo prvý krok k postupu do štvrťfinále. "Nie som tu na to, aby som strieľal hetriky. Prvoradý je tím. Užívam si, že som tu a že môžem reprezentovať Slovensko a môj rodný Zvolen. Veľa to pre mňa znamená. Mal som zimomriavky," priznal Pospíšil a myšlienky smeroval aj k pondelňajšiemu zápasu s USA. Rovnako aj Kelemen.

Preview pred súbojom s USA.
Flashscore

"Bude to náročné stretnutie, v ktorom musíme hrať dobre korčuliarsky a aj zodpovedne vzadu. Nebudeme v pozícii favorita a nebudú od nás veľké očakávania. Vyskúšame si inú rolu než dnes," uzavrel útočník Miloš Kelemen.

USA - Slovensko (pondelok, 16:20)