MS v hokeji: S Liborom nám to v klube fungovalo, rád by som si s ním zahral aj teraz, hlási Daňo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

S Liborom nám to v klube fungovalo, rád by som si s ním zahral aj teraz, hlási Daňo

Třinecká légia. Vľavo Daňo, vpravo Hudáček. Martin Marinčin v strede sa pre zranenie MS nezúčastní.
Třinecká légia. Vľavo Daňo, vpravo Hudáček. Martin Marinčin v strede sa pre zranenie MS nezúčastní. Profimedia
Slovenskí hokejisti vstúpili do záverečného bloku prípravy pred odchodom na svetový šampionát v Česku (od 10. do 26. mája). Na pondelkovom zraze sa realizačnému tímu hlásilo 26 hráčov, na MS ich pocestuje 25. Čaká ich jeden tréning a v utorok po zápase s USA v Bratislave by mali tréneri oznámiť konečnú nomináciu na šampionát.

Do Ostravy odcestujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov, tréneri teda vyradia ešte jedného obrancu a dvoch útočníkov (proti USA je ich nominovaných 15, k tímu sa však ešte pridá aj "16. forvard" Kelemen). Po piatkovom prípravnom súboji s Poľskom (6:1) prišlo v tíme slovenskej reprezentácie k najväčšiemu počtu zmien v doterajšej fáze prípravy na MS.

Z kádra vypadli obrancovia Martin Bučko, Patrik Bačik a útočníci Alex Tamáši, Oliver Okuliar a Andrej Kollár. Na súpisku pribudli z českej extraligy útočníci Libor Hudáček, Viliam Čacho, Marko Daňo a obranca Peter Čerešňák a zo zámoria obrancovia Martin Fehérváry a Patrik Koch s útočníkom Jurajom Slafkovským.

Útočník Miloš Kelemen sa pridá k výprave pred jej stredajším odchodom do dejiska šampionátu v Ostrave. "Mám nejaké šrámy, ale som pripravený na zápas a môj zdravotný stav je vyhovujúci," povedal útočník Daňo.

Spolu s 29-ročným útočníkom sa do prípravy zapojili aj jeho dvaja kluboví spoluhráči, s ktorými oslávili titul v českej extralige - Čacho a Hudáček. Daňo tvoril s Hudáčkom útočnú dvojicu v Třinci a rád by si s ním zahral aj v utorok proti USA.

"Titul sme si užili, je to skvelé, že sa nám to opäť podarilo. S Liborom nám to fungovalo v klube, rád by som si s ním zahral aj teraz. Ak to tak tréneri poskladajú, budem rád."

Ofenzívnym ťahúňom výberu Craiga Ramsayho by mal byť Slafkovský. Slovenský krídelník odohral v tejto sezóne v drese Montrealu 82 duelov, dal 20 gólov a pridal 30 asistencií.

"Som stopercentne zdravý. Veľmi sa teším, som pripravený reprezentovať a neviem sa dočkať zápasu. Američania majú dobrý tím, ale ak chceme niečo dosiahnuť, musíme zdolať každého. Aj my máme dobrých hráčov. Sme silná partia a teším sa, keď už budeme všetci na ľade. Netreba však mať veľké oči, pôjdem krok za krokom," uviedol 20-ročný hokejista.

V národnom tíme sa napokon predstaví aj Čerešňák, jeden z lídrov defenzívy. Obranca Pardubíc mal pár hodín po neúspešnom finále s Třincom milé rodinné povinnosti a preto nebolo hneď jasné, kedy sa pridá k reprezentácii.

"Bolo to zložité a jednoduché zároveň. Pred týždňom sme rodili, tak som sa musel postarať o rodinu, ale všetko sme zvládli fajn a mohol som prísť. Som zdravý a pripravený. Uvidíme, ako to bude prebiehať. Máme kvalitu, chalani z NHL mali záujem a bude to len o nás, akým hokejom sa budeme prezentovať. Zajtrajší zápas nám asi napovie, ako to bude vyzerať."

Duel Slovenska s USA je na programe v utorok 7. mája od 18:00 v Bratislave. V záverečnej príprave odohrali Slováci zatiaľ 7 stretnutí, pripísali si štyri triumfy - so Švajčiarskom 3:0 a 5:3, s Nemeckom 5:4 po predĺžení a s Poľskom 6:1. Prehrali trikrát, s Nemeckom 3:7 a s Čechmi 2:4 a 1:4.

Slovensko - USA (utorok, 18:00)