MS v hokeji: Slovensko zdolalo Francúzsko, blysol sa Hudáček

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko pokračuje na víťaznej vlne, proti Francúzsku sa gólmi a bodmi blysol Hudáček

Aktualizované
Hudáček bol hlavnou postavou pri výhre Slovenska.
Hudáček bol hlavnou postavou pri výhre Slovenska.TASR
Slovenskí hokejisti zvíťazili v sobotňajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 4:2 a priblížili sa k postupu do štvrťfinále. Vo svojom piatom zápase na šampionáte si pripísali štvrtý triumf za sebou a v tabuľke im patrí tretie miesto, keď majú na konte jedenásť bodov. Útočník Libor Hudáček (33) zaznamenal dva góly a pridal aj asistenciu.

Francúzsko - Slovensko 2:4

Do bránky sa znova postavil Samuel Hlavaj. Tréneri spravili jednu zmenu vo štvrtej formácii, kam sa vrátil Marko Daňo a vypadol z nej Martin Faško-Rudáš. Úvod stretnutia patril francúzskemu tímu, ktorý bol aktívnejší, ale nedostal sa do vyloženej šance.

Slováci po faule kapitána Treilla získali prvú presilovku. Tú nevyužili, po zákroku Bozona hrali hneď druhú. Ani tento pokus nebol ideálne zahraný. Prvá tretina všeobecne v podstate nepriniesla žiadnu veľkú šancu. Na oboch tímoch bolo vidieť, že majú za sebou dva dni voľna, a tak prichádzalo aj k viacerým nepresnostiam.

Zmeniť to chcel Regenda, tiesnený zblízka trafil betóny Ylönena. Vzápätí bol vylúčený za podrazenie. Presne v čase, keď naskakoval naspäť, tak dostal aj puk, ale dotkol sa ho v momente, keď jednu nohu ešte nemal na ľade. Podľa pravidiel sa to nemôže, takže putoval naspäť.

Nepríjemné chvíle Slovensko zvládlo, navyše Grman tri sekundy pred úvodnou sirénou vystrelil. Bol voľný na pravom kruhu a aj keď mu strela nesadla, tak práve dvakrát vylúčený Pavol Regenda predviedol teč, na ktorý Ylönen nemal nárok - 0:1.

Na začiatku druhej tretiny prišlo viacero trestov v krátkom čase. Slovensko malo vo svojej presilovke dve dobré šance. Prvá tečovaná strela skončila na betóne gólmana a Hudáček z mierneho uhlu netrafil z dorážky prázdnu časť brány.

Tomuto skúsenému útočníkovi to ale zakrátko už vyšlo. Hudáček sa v hre štyroch proti štyrom krásne cez jedného súpera dostal od modrej čiary a potom švihom namieril k bližšej žrdi - 0:2. Navyše krátko na to pokus od modrej čiary tečoval Pospíšil do tyče.

Takmer presne v polovici riadneho hracieho času prebral puk opäť Hudáček v strednom pásme, prešiel cez modrú a švihom prestrelil Ylönena, ktorý inkasoval pomerne lacný gól, no zakončenie vyšlo spoza obrancu, a tak nevidel úplne ideálne - 0:3.

Hlavaj síce až tak veľa zákrokov nemal, napriek tomu inkasoval. Kapitán Sacha Treille obdržal z rohu veľmi dobrú prihrávku a jeho strelu z prvej ešte tečoval jeden zo slovenských obrancov - 1:3. Po druhej tretine Slováci vyhrávali o dva góly.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Do tretej tretine prišla zmena v bránkovisku galského kohúta, do ktorého vstúpil Papillon. Úvodné minúty boli prakticky bez prerušenia, hralo sa hore-dole, prichádzali náznaky možností, no vyložené šance veľmi nie. Rovnaký obraz hry pokračoval a bolo iba otázkou času, kedy to tam zas padne.

Mário Grman vypálil a aj vďaka teču francúzskej defenzívy puk skončil v sieti - 1:4. Piaty gól mal na hokejke Hrivík, bol sám pred gólmanom, no prekonať ho nedokázal. Daňo zas z mierneho uhlu pálil pod brvno, čo vystihol maskou Papillon.

Zostrih zápasu Francúzsko - Slovensko.
Flashscore

Konečné skóre však určil obranca Florian Chakiachvili - 2:4. Slovensko zvládlo aj zápas proti Francúzsku a po piatich odohraných zápasoch má na treťom mieste v tabuľke jedenásť bodov. Už v nedeľu o 20:20 sa zverenci trénera Craiga Ramsayho predstavia proti Lotyšsku.