Trápil sa, ale napriek prehre ocenil Tatar perfektnú previerku pred MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trápil sa, ale napriek prehre ocenil Tatar perfektnú previerku pred MS

Tomáš Tatar nebol úplne vo svojej koži.
Tomáš Tatar nebol úplne vo svojej koži.TASR
Podľa útočníka Tomáša Tatara (33) bola prehra s USA 2:6 v záverečnom prípravnom zápase výborná previerka pred MS v Česku. Slovenskí hokejisti v nej dlho vzdorovali favoritovi, proti ktorému vyrovnali z 0:2 na 2:2, no zámorský tím trestaním slovenských chýb v tretej tretine dosiahol presvedčivé víťazstvo.

Slovensko - USA 2:6

"Dve tretiny sme hrali vyrovnanú partiu, potom sme trochu odišli v poslednej. Škoda, že tretí gól sme inkasovali tak rýchlo po našom vyrovnávajúcom. Keby sme to udržali trochu dlhšie, tak by sme ich trápili trochu viac," konštatoval Tatar.

Slováci zakončili zápasom s USA prípravné obdobie pred MS, v ktorom odohrali celkovo osem stretnutí. V úvode záverečnej prípravy dvakrát zdolali Švajčiarsko (3:0, 5:3), Nemecku podľahli 3:7 a následne nad ním triumfovali 5:4 po predĺžení a po dvoch prehrách s Českom (2:4, 1:4) si poradili s Poľskom 6:1.

Pohľad na prípravné obdobie.
Pohľad na prípravné obdobie.Flashscore

Pre Američanov bol duel proti Slovensku jediný v príprave. V Bratislave sa predstavili s úplne iným kádrom než na vlaňajšom šampionáte, na ktorom po dominancii v základnej skupine a štvrťfinálovom víťazstve nad Českom (3:0) prehrali s Nemeckom i Lotyšskom a obsadili 4. miesto. Utorňajším výkonom proti Slovensku naznačili, že aj na MS 2024 budú patriť k favoritom turnaja.

"Prvých 40 minút to bol vyrovnaný hokej. Myslím si, že Američania boli aj trochu prekvapení z toho, ako sme na nich nastúpili. Bola to výborná generálka hrať proti tímu, ktorý má takú rýchlosť a schopnosti na najvyššej úrovni. Je pre nás výborný test pred MS hrať proti takému tímu," povedal Tatar, ktorý priznal, že sa v zápase necítil najlepšie a miestami sa trápil.

Štatistika generálky pred MS.
Štatistika generálky pred MS.Flashscore

V tíme SR nastúpilo až osem hráčov, pre ktorých bol duel proti USA prvý v príprave na MS 2024 - obrancovia Martin Fehérváry, Peter Čerešňák, František Gajdoš a Patrik Koch a útočníci Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček a Juraj Slafkovský. Práve Slafkovský sa postaral o jeden z najkrajších momentov zápasu, keď v závere prvej tretine individuálnym prienikom upravil na priebežných 1:2. "Bola na ňom vidieť herná pohoda. Je silný s pukom," uviedol Tatar.

Slováci odštartujú účinkovanie na šampionáte v piatok o 16:20 súbojom proti Nemecku. Jedným z ich súperov v ostravskej skupine budú aj Američania, s ktorými sa stretnú v pondelok 13. mája v rovnakom čase.

Slovensko - Nemecko (piatok, 16:20)