Nevyšlo to ani v druhom zápase. Dvadsiatka tentoraz podľahla Fínom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevyšlo to ani v druhom zápase. Dvadsiatka tentoraz podľahla Fínom

Zverenci trénera Feneša nestačili ani na Fínsko.
Zverenci trénera Feneša nestačili ani na Fínsko.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na domácom Turnaji piatich krajín v Poprade. Vo štvrtkovom zápase podľahli Fínsku 1:6. Jediný gól Slovenska zaznamenal útočník Stanislav Gron (18). Mužstvo Ivana Feneša (46) tak má na konte dve prehry, keď na úvod nestačilo na českých rovesníkov 2:7.

Fínsko – Slovensko 6:1

Fínom vyšiel úvod duelu a počas 81 sekúnd dokázali streliť dva góly. Presadili sa Rautiainen a Huttu. V závere prvej tretiny Alasiurua zvýšil už na 3:0, keď využil presilovú hru. Suomi udreli aj na začiatku prostrednej časti, Inhala už po 45 sekundách skóroval strelou od modrej čiary. Slováci po štvrtom inkasovanom góle urobili zmenu v bránkovisku, Fürsten nahradil Slávika. Severania však ešte do polovici duelu pridali ďalšie dva presné zásahy zásluhou Kiiskinena a druhýkrát v zápase sa tešil aj Rautiainen.

Gólový sumár duelu.
Gólový sumár duelu.Flashscore

Slováci sa prvýkrát presadili v 47. minúte, Gron výborným forčekom zobral puk Prihtiovi a prekazil čisté konto Karppinenovi. Rautiainen mohol z trestného strieľanie skompletizovať hetrik, ale Fürsten podržal tím. Slovákov čakajú na kvalitne obsadenom turnaji ešte dva zápasy. Po piatkovom dni voľna si v sobotu zmerajú sily so Švajčiarskom (16:00) a v záverečnom stretnutí ich čakajú Švédi (14:30).