Floridu delí od postupu jediná výhra, Boeser a Lindholm režírovali triumf Canucks

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Floridu delí od postupu jediná výhra, Boeser a Lindholm režírovali triumf Canucks

Vancouver uspel na klzisku súpera z Edmontonu.
Vancouver uspel na klzisku súpera z Edmontonu.Profimedia
Západná i Východná konferencia NHL videli ďalšie semifinálové bitky v play-off. Ideálne východisko si v Bostone vybojovali hokejisti Floridy a od postupu ich delí už len jediné víťazstvo. Vedenia v sérii medzi Edmontonom a Vancouverom sa ujali hráči Canucks.

Boston - Florida 2:3

/stav série: 1:3/

Po výhre 5:1 z prvého duelu série na ľade Floridy to s hráčmi Bostonu vyzeralo pozitívne. Nasledovali však dve šesťgólové nádielky, ktoré doplnila tesná domáca prehra a Bruins teraz budú mať čo robiť. Panthers totiž v nadstavbe ešte nikdy nepremárnili náskok 3:1 na zápasy a Boston takýto výsledok nikdy nedokázal zvrátiť.

Vo štvrtom vystúpení domáci nemohli počítať s kvalitami kapitána Marchanda, ktorého trápi zranenie v hornej časti tela. V prvej tretine im to až tak nevadilo, vyhrali ju 2:0, no to bolo z ich gólovej produkcie všetko. Hostia síce začali strieľať góly až od 35. minúty, ale nepriaznivý stav sa im podarilo otočiť a zaknihovali cenný triumf. O postupe do konferečného finále budú môcť rozhodnúť na vlastnom štadióne 15. mája od 1:00 SEČ.

Edmonton - Vancouver 3:4

/stav série: 1:2/

Deväťgólová a sedemgólová prestrelka našli svoje pokračovanie v podobe ďalšieho merania síl so siedmimi presnými zásahmi. Tentokrát sa opäť tešili Canucks, ktorí si splnili základnú úlohu, a to uchmatnúť z ľadu Oilers aspoň jeden bod.

Víťazstvo hostí sa nieslo v réžii dvoch dvojgólových strelcov - Elias Lindholm pomohol mužstvu bilanciou 2+0, Brock Boeser pridal k tomuto zápisu aj asistenciu a všetko to stihol už počas prvej tretiny. Práve v nej predviedli domáci silnú 10-minútovku, presadili sa až trikrát a postavili základné kamene výhry. Hráči Edmontonu sa o vyrovnanie snažili až do konca, no nestačilo to a v sérii prehrávajú 1:2.