Prvý zápas NHL v Austrálii vyhrala Arizona, nádherným gólom sa blysol mladý Cooley

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvý zápas NHL v Austrálii vyhrala Arizona, nádherným gólom sa blysol mladý Cooley

Los Angeles a Arizona obstarali prvý zápas NHL v Austrálii.
Los Angeles a Arizona obstarali prvý zápas NHL v Austrálii.Profimedia
Hokejisti Arizony Coyotes vyhrali historicky prvý zápas NHL na južnej pologuli. V austrálskom Melbourne v aréne Roda Lavera uspeli počas prvého prípravného stretnutia v rámci Global Series pred štartom sezóny 2023/24 proti Los Angeles Kings.

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 5:3

Po úvodnej bezgólovej tretine sa v druhej časti roztrhlo vrece so zásahmi. Vôbec prvýkrát u "protinožcov" sa trafil Keller, ktorý spoza bránkovej čiary nachytal Copleyho, ten si puk zrazil nohou. Následne využil presilovku Maccelli a aj keď Kempe znížil, tak Crouse s Cooleym dostali svoj tím do dvojgólového vedenia. Hlavne zásah mladého centra bol fantastický, pretože skvelo prešiel cez viacerých protihráčov a po nádhernej otočke si vychutnal zakončenie.

Trojka draftu 2022 vstupuje do svojej nováčikovskej sezóny a ak bude predvádzať takéto výkony, tak sa rýchlo zaradí medzi hviezdy celej súťaže, čo sa od neho aj očakáva. Arvidsson a Moore dokázali znížiť pred druhou sirénou. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času sa "králi" dostali k power-play, ale konečnú podobu výsledku dal do prázdnej bránky Hayton.

Organizátori museli riešiť problémy s ľadovou plochou. Na sociálnych sieťach sa po stretnutí objavili fotografie, ktoré zachytávali kaluže, ryhy v ľade a nerovnomerné sfarbenie namaľovaných čiar. Oba tímy mali naplánovaný aj otvorený tréning pre fanúšikov, ktorí chceli prvýkrát vidieť NHL v Austrálii. Kings svoj tréning absolvovali, Coyotes ho však museli prerušiť.

Arizona a Los Angeles sa proti sebe postavia aj v nedeľu ráno v rámci druhého stretnutia na austrálskom ľade. Coyotes pritom majú nabitý program. Trénerský štáb rozdelil tím na dve polovice. Jedna cestovala a druhá ostala v Severnej Amerike. V sobotu aj v nedeľu vyzvú Coyotes dvakrát St. Louis Blues. Práve v týchto stretnutiach by sa mali predstaviť Slováci Patrik Koch a Miloš Kelemen.

Strelci duelu v Melbourne
Strelci duelu v MelbourneFlashscore

Tímy zámorskej profiligy už okrem Severnej Ameriky odohrali viacero stretnutí v Európe i Ázii, Austrália sa stala pre profiligu v poradí štvrtý kontinent. Hráči Los Angeles absolvovali dva predsezónne prípravné zápasy v Číne v roku 2017. Okrem toho hrali prípravné stretnutia aj v Rakúsku a Nemecku, ako aj súboje základnej časti v Anglicku, Nemecku a Švédsku. Arizona už odohrala predsezónny duel v Lotyšsku a dva strety základnej časti v Česku.

Zástupcov NHL čakala náročná logistická výzva pripraviť štandardné podmienky ľadovej plochy v Rod Laver Aréne, kde sa každoročne hrajú zápasy tenisového Australian Open. Nákladná loď s dielmi na výstavbu klziska oboplávala pol sveta a do Melbourne priviezla tri 15-metrové kontajnery plné hokejového vybavenia. Na južnú pologuľu zamieril aj slávny Stanley Cup. Do Austrálie sa dostal v charterovom lete spolu s hokejistami Arizony a ešte pred prípravnými duelmi ho prezentovali na viacerých akciách.