Tsitsipas v Madride končí, Jamrichová s Vargovou si zahrajú o titul na okruhu ITF

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tsitsipas v Madride končí, Jamrichová s Vargovou si zahrajú o titul na okruhu ITF
Jamrichová bude v nedeľu bojovať o ďalší titul na okruhu ITF.
Jamrichová bude v nedeľu bojovať o ďalší titul na okruhu ITF.AFP
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 27. apríla?

22:45 - Casper Ruud predĺžil svoju sériu neporaziteľnosti na šesť zápasov a zaznamenal 30. víťazstvo v sezóne. Najlepší nórsky tenista, ktorý pred týždňom v Barcelone prvýkrát kraľoval na podujatiach väčších ako ATP 250, zdolal vo svojom úvodnom vystúpení na Masters v Madride Miomira Kecmanoviča 6:4, 6:1. V treťom kole sa stretne s Cameronom Norriem.

21:00 - Coco Gauffová v úvodnom strete na tisícke v Madride nepovolila Arantxe Rusovovej jediný gem a podobný výprask mohla uštedriť aj Dajane Jastremskej, keby v prvom sete takmer neprišla o náskok 5:0. Semifinalistku tohtoročného Australian Open, ktorá stále čaká na prvú víťaznú sériu po skončení prvého grandslamového roku, nakoniec vyradila po triumfe 6:4, 6:1. Na premiérové štvrťfinále v tomto dejisku zaútočí proti krajanke Madison Keysovej.

20:00 - Jakub Menšík vylepšil svoje maximum na podnikoch Masters a tiež svoju bilanciu s hráčmi TOP 10 na 2-2. Osemnásťročný Čech si v druhom kole pri debute v Madride vyšliapol po setoch 6:2, 6:7, 6:3 na svetovú desiatku Grigora Dimitrova. O svoje najväčšie osemfinále v kariére zabojuje proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu.

18:19 - Rafael Nadal po týždni opäť v druhom kole narazil na Alexa de Minaura. Tentoraz svetovú jedenástku zdolal 7:6, 6:3 a odplatil jej prehru z domáceho turnaja v Barcelone. Antukový kráľ si predĺžil svoj posledný kariérny štart na Masters v Madride. V osemfinále si päťnásobný šampión zmeria sily s Pedrom Cachínom (H2H 0:0).

18:16 - Daniil Medvedev mal vo svojom úvodnom zápase na Masters v Madride plné ruky práce s talentovaným Matteom Arnaldim. Talianskeho mladíka zdolal po dvoch hodinách 2:6, 6:4, 6:4 a v prípade postupu do osemfinále vyrovná svoje maximum v tomto dejisku. O postup medzi 16 najlepších sa stretne so Sebastianom Kordom (H2H 2:2).

17:00 - Trápiaca sa Ons Džabúrová v treťom kole v Madride zdolala Leylah Fernandezovú 7:5, 2:6, 6:4, zaznamenala prvú tohtoročnú víťazní sériu a predĺžila svoju neporaziteľnosť v tomto dejisku na osem zápasov. Minuloročná šampiónka a premožiteľka Anny Karolíny Schmiedlovej z 2. kola vyzve v osemfinále ďalšiu hráčku TOP 10 rebríčka Jelenu Ostapenkovú (H2H 2:2).

15:30 - O titul si v nedeľu zahrá na podujatí ITF W35 v tuniskom Hammamete aj Nina Vargová. Slovenka v semifinále v náročnom súboji porazila Češku a piatu nasadenú hráčku Juliu Struplovú 6:7, 6:1 a 7:6. 

15:00 - Renáta Jamrichová v nedeľu zabojuje o trofej na turnaji ITF W15 v španielskom Telde. Na miestnej antuke si v semifinále ako tretia nasadená poradila so Švajčiarkou a päťkou turnaja Marie Mettrauxovou 6:1, 3:6, 6:4. Jej finálovou súperkou bude domáca Maria Garciová Cidová.

14:30 - Maria Sakkariová si v Madride suverénne poradila aj s druhou ťažkou súperkou a pokračuje v obhajobe vlaňajšieho semifinále. Svetová šestka po nevydarenom úvode sezóny zmenila trénera a v posledných týždňoch hrá v oveľa lepšej forme, čo potvrdila hladkou výhrou 6:1, 6:3 nad sedem zápasov neporazenou Sloane Stephensovou. V osemfinále sa stretne buď s Beatriz Haddadovou Maiovou, alebo Emmou Navarrovou.

14:20 - Bývalá svetová jednotka Viktoria Azarenková nezvládla duel tretieho kola na turnaji 1000 v Madride. Dvojnásobná finalistka po takmer troch hodinách prehrala 6:7, 3:6 s domácou Sarou Sorribesovou, ktorá bude o svoje druhé štvrťfinále na tomto mieste bojovať s aktuálnou svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

14:05 - Jannik Sinner zvládol svoj premiérový zápas ako nasadená jednotka v sérii Masters 1000. Svetová dvojka v druhom kole v Madride zmietla svojho krajana Lorenza Sonega 6:0, 6:3, s ktorým vyhrala aj piaty vzájomný zápas. Ďalším súperom jedného z najväčších favoritov na titul bude Pavel Kotov alebo Jordan Thompson.

Zostrih zápasu
Flashscore

13:30 - Pre problémy s chrbtom začal Jiří Lehečka antukovú jar na prebiehajúcom Masters v Madride a v úvodnom zápase zdolal Hamada Medjedoviča 7:5, 6:4, čím mu odplatil prehru z konca minulej sezóny. O postup do osemfinále bude usilovať proti kvalifikantovi Thiagovi Monteirovi.

12:55 - Stefanos Tsitsipas začal antukovú jar fantasticky - tretím triumfom na Masters v Monte Carle a finálovou účasťou v Barcelone. Po prvom zápase na turnaji Masters 1000 v Madride však prekvapujúco končí. Finalista z roku 2019 podľahol 4:6, 4:6 kvalifikantovi a hráčovi z druhej stovky Thiagovi Monteirovi, ktorý sa na Masters dostal prvýkrát do tretieho kola a upravil svoju bilanciu proti hráčom TOP 10 na 4-6. Brazílčan sa v ďalšom kole môže stretnúť s Jiřím Lehečkou.

12:30 - Iga Swiateková deklasovala v Madride dvakrát 6:1 Soranu Cirsteovú a vyhrala s ňou štvrtý vzájomný duel a osem setov v rade. Svetová jednotka aj pri svojom treťom štarte v Caja Mágica postúpila do osemfinále a v obhajobe vlaňajšieho finále bude pokračovať proti Victorii Azarenkovej alebo domácej Sare Sorribesovej.

10:30 - Danielle Collinsová predĺžila svoju aktuálnu sériu bez prehry na 14 zápasov. Po Miami a Charlestone začala víťazne aj v Madride, hoci prehrávala o set a brejk a v rozhodujúcom dejstve returnovala na udržanie sa v dueli. Rozbehnutá Američanka zdolala kvalifikantku a 122. hráčku sveta Olgu Danilovičovú po takmer troch hodinách 4:6, 6:4, 7:6 (8) a vylepšila svoje maximum na tomto mieste. O osemfinále si zahrá s Jaqueline Cristianovou.

10:00 - Do súboja o trofej sa bude chcieť prepracovať aj ďalšia Slovenka. Nenasadenú Ninu Vargovú čaká v tuniskom Hammamete na antuke a podujatí ITF W35 zápas s piatou nasadenou Češkou Juliou Struplovou

09:45 - Renáta Jamrichová bude od 11:00 bojovať o postup do finále na antukovom turnaji ITF W15 v španielskom Telde. Slovenka a nasadená trojka je favoritkou, jej súperkou bude päťka pavúka Švajčiarka Marie Mettrauxová.