Kližan je vo forme, po týždni opäť získal titul. Piati Slováci v kvalifikácii French Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kližan je vo forme, po týždni opäť získal titul. Piati Slováci v kvalifikácii French Open

Martin Kližan je na antuke v obrovskej forme.
Martin Kližan je na antuke v obrovskej forme.TASR
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 19. mája?

19:05 - Nemecký tenista Alexander Zverev sa stal druhýkrát v kariére víťazom dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme. Vo finále zdolal na antuke vo Foro Italico v pozícii nasadenej trojky Čiľana Nicolasa Jarryho 6:4, 7:5. Viac v článku.

18:17 - Vo švajčiarskej Ženeve sa začal jeden z posledných dvoch turnajov ATP pred French Open. Španiel Roberto Carballés Baena vstúpil do súťaže víťazstvom 7:6, 6:4 nad Nemcom Danielom Altmaierom.

Zostrih zápasu Carballés Baena - Altmaier.
Flashscore

15:43 - V nedeľu v Paríži vyžrebovali kvalifikáciu druhého grandslamového turnaja roka Roland Garros. Predstavia sa v nej piati slovenskí reprezentanti - traja muži a dve ženy. V mužskom pavúku to budú Lukáš Klein, Jozef Kovalík a Alex Molčan, zo žien budú o postup do hlavnej súťaže bojovať Rebecca Šramková a Viktória Hrunčáková. Istú účasť v hlavnom pavúku má zo Slovákov iba Anna Karolína Schmiedlová, víťazka tohtotýždňového turnaja v Parme.

12:52 - Druhú nedeľu v rade sa teší z trofeje pre víťaza podujatia M25 Martin Kližan. Slovák porazil vo finále v talianskej Reggii Emilia Holanďana Jelleho Selsa 6:4, 6:4. Pre 34-ročného rodáka z Petržalky ide už o štvrtý titul po decembrovom návrate na súťažné kurty, tretí na antuke za posledný mesiac. V live renkingu mu patrí aktuálne 572. pozícia, čo je skok o 141 priečok oproti poslednému vydaniu rebríčka. 

12:30 - Laura Svatíková bojovala, ale podľa papierových predpokladov nakoniec prehrala. Slovenka podľahla Oane Gavrilovej z Rumunska v semifinále turnaja W15 v Kranjskej Gore dvakrát 3:6.

12:00 - Nedeľňajší program Italian Open rozhodne o tohtoročnom víťazovi mužskej dvojhry. Šampión ročníka 2017 Alexander Zverev môže získať prvý titul z hlavného okruhu od Turnaja majstrov 2021. V ceste mu stojí Nicolás Jarry, ktorý sa ako prvý Čiľan po 17 rokoch dostal do finále Masters a môže sa stať prvým čilským šampiónom prestížnej tisícky od Marcela Ríosa v Hamburgu 1999.

08:25 - V akcii bude aj Slovenka Laura Svatíková, ktorá v slovinskej Kranjskej Gore (podujatie W15) bude chcieť prekvapiť rumunskú favoritku a štvorku pavúka Oanu Gavrilovú. Aj v tomto prípade ide o obrovský rozdiel v rebríčku, proti sebe sa postavia 514. a 1 085. hráčka sveta.

08:20 - Martin Kližan je po týždni opäť vo finále antukového podujatia M25 a zase môže získať titul, tentokrát v talianskej Reggii Emilia. Slovák je podľa stávkových kancelárií favoritom, hoci proti nemu bude stáť rebríčkovo vyššie postavený Holanďan Jelle Sels (435. verzus 713. miesto v renkingu). Finále sa začína o 11:00.