Šestka ako základ, desiatka pre výnimočných. Flashscore prichádza s hodnotením futbalistov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šestka ako základ, desiatka pre výnimočných. Flashscore prichádza s hodnotením futbalistov
Flashscore prináša na trh ďalšiu novinku.
Flashscore prináša na trh ďalšiu novinku.
Flashscore
Ako sa konkrétnemu hráčovi vydaril zápas, do ktorého zasiahol? Uspel, nevybočil z priemeru, alebo dokonca sklamal? Flashscore prichádza s novinkou, ktorá pracuje s individuálnymi štatistikami futbalistov vo viac ako 80 súťažiach. Ich výkony oznámkuje – na základe veľkého množstva nazbieraných štatistických dát – celkovou známkou. Hodnotenie je k dispozícii okrem webu aj v aplikáciách na Androide, na iOS pribudne v najbližších týždňoch.

Základnou podmienkou je, že hráč musí na trávniku stráviť aspoň desať minút, pričom sa do tejto doby nezapočítava nadstavený čas. Každý z futbalistov automaticky začína s počiatočnou známkou, ktorej hodnota je 6. Maximálne sa, pri úplne mimoriadnom výkone (napr. päť gólov Erlinga Haalanda proti Lipsku), môže dostať na hodnotu 10. Známky sa počítajú vždy na jedno desatinné miesto a v detaile zápasu sa priamo v záložke Zostavy objavia niekoľko minút po záverečnom hvizde rozhodcu.

Výsledné číslo ovplyvnia predovšetkým individuálne štatistiky. Každá z nich má určitú váhu, ktorá môže byť kladná a pridávať desatiny naviac (góly, strely na bránu, úspešné prihrávky, vyhrané súboje, obranné zákroky) ale tiež, samozrejme, záporné – ktoré známku znižujú (fauly, obdržané karty, prehrané súboje).

Úrovne hodnotenia hráčov.
Flashscore

Zásadnú rolu hrá tiež to, kde presne futbalista nastupuje. Každá pozícia má na ihrisku svoje úlohy, pre brankárov sú to logicky iné štatistiky, ako napríklad pre stredopoliarov. Rozlíšenie postov tým pádom patrí medzi faktory, ktoré berie systém výpočtu do úvahy. Tiež to platí pre tímové štatistiky, ako počet striel na bránu, aj pre konečný výsledok zápasu. 

Možno vás prekvapí, že futbalista v tomto systéme hodnotenie iba málokedy skončí s celkovou známkou nižšou, ako práve počiatočných 6. Pokiaľ áno, väčšinou to značí naozaj mimoriadne chyby, medzi ktoré patrí červená karta, zavinená penalta či celkovo nevydarený výkon plný nedostatkov. 

Hodnotenie hráčov na Flashscore sa týka prvých aj druhých líg v Anglicku, Nemecku, Španielsku, Francúzsku, Holandsku, Belgicku aj v ďalších krajinách, rovnako ako Ligy majstrov, Európskej ligy, Konferenčnej ligy, či napríklad juhoamerickej Copa Libertadores. Dostupné sú tiež aj pri niektorých ženských súťažiach, ako napríklad pri ženskej Lige majstrov. 

Takto vyzerá funkcia v praxi.
Flashscore

Ukážka hodnotenia hráčov zo zápasu Slovensko - Bosna a Hercegovina.

Zmienky