Evenepoela zranila neadekvátna kritika: Je ťažké prijať všetky falošné komentáre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Evenepoela zranila neadekvátna kritika: Je ťažké prijať všetky falošné komentáre
Evenepoel hovorí, že kritika na Giro d'Italia mu ublížila
Evenepoel hovorí, že kritika na Giro d'Italia mu ublížila
AFP
Belgická cyklistická hviezda Remco Evenepoel (23) sa v utorok pustil do svojich kritikov, keď oznámil, že sa vrátil do tréningu deväť dní po tom, ako sa pre koronavírus musel vzdať na pretekoch Giro d'Italia, hoci bol na čele.

Na svojom Facebooku cyklista, ktorý v čase odstúpenia z podujatia viedol, napísal: Vzostupy a pády sú súčasťou našej práce a ja to dokážem akceptovať. Čo je však ťažké prijať, sú všetky falošné a negatívne komentáre, ktoré som dostal po tom, čo som musel z pretekov odstúpiť. Chcem len všetkých poprosiť, aby si uvedomili, že nie som robot, ale aj normálny človek, manžel, syn, tímový kolega s normálnymi pocitmi."

Belgičan takisto dodal, že to využije ako motiváciu v tréningovom procese. "Po dnešných kontrolách a lekárskych vyšetreniach som dostal zelenú, aby som opäť začal trénovať," vyjadril sa.

Favorit Gira opustil preteky 14. mája po pozitívnom teste. Do Belgicka sa vrátil na druhý deň, podľa šéfa jeho tímu Soudal-Quick Step Patricka Lefevereho "chorý ako pes". Jazdec, ktorý v minulej sezóne vyhral majstrovstvá sveta a španielsku Vueltu, povedal, že odchod z pretekov bol ťažký:

"Určite to bol jeden z najťažších neúspechov v mojej stále veľmi krátkej kariére. Veľmi brutálny koniec toho, čo mohlo byť krásnym príbehom. Šesť mesiacov plnej prípravy len na tieto preteky. Obete, dlhé dni v daždi, dlhé obdobia mimo domova. Všetko išlo podľa plánu, ale tak to v športe chodí."

Cyklistika už nezaväzuje pretekárov ukončiť preteky po pozitívnom teste na Covid-19 a v Taliansku viacerí bývalí šampióni vrátane Francesca Mosera kritizovali lídrovo rozhodnutie odísť z Gira v predvečer dňa odpočinku. Športový denník Gazetta dello Sport, ktorý patrí do skupiny RCS, ktorá organizuje Giro, obvinil Evenepoela, že nerešpektoval organizátorov, keď oznámil svoje odstúpenie pred ich varovaním.

Gazetta dello Sport uviedla, že "by sa ťažko zmieril s porážkou a radšej odišiel z pretekov s ružovým dresom a dvomi víťazstvami v dvoch časovkách".

Evenepoel v utorok reagoval. "Nie som typ človeka, ktorý sa bude skrývať alebo sa bojí prehry. Posledné dni boli pre takéto komentáre emocionálne veľmi ťažké. Tieto chvíle si však vezmem so sebou na bicykel a budem sa pripravovať na ďalšie ciele a preteky," uzavrel.