MS U20 vo futbale, 12. deň: Rozprávka Gambie sa skončila, Južná Kórea zdolala Ekvádor

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MS U20 vo futbale, 12. deň: Rozprávka Gambie sa skončila, Južná Kórea zdolala Ekvádor
Aktualizované
Uruguajčanom stačil na postup jeden gól.
Uruguajčanom stačil na postup jeden gól.
TASR
V poradí 23. futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov odštartovali 20. mája a vyvrcholia 11. júna 2023. Turnaja, ktorý mala pôvodne organizovať Indonézia, ale nakoniec ho má pod palcom Argentína, sa zúčastňuje celkovo 24 tímov, medzi ktorými nechýbalo ani Slovensko. Zverenci Alberta Rusnáka (49) vypadli v osemfinále. Flashscore Správy vám prinášajú sumár dvanásteho hracieho dňa, ktorý uzavrie posledné dve miestenky vo štvrťfinále.

OSEMFINÁLE

Gambia - Uruguaj 0:1 (0:0)

Gól: 65. Duarte, ČK: 17. Mbye - 45.+4 Rodriguez

Prakticky už v úvode skomplikoval Gambii cestu za vytúženým historickým postupom do štvrťfinále Mbye, ktorého zákrok si bol arbiter skontrolovať cez systém VAR a ukázal mu červenú kartu. Uruguajčania sa dlho nevedeli dostať do vyloženej príležitosti, až v 44. minúte preveril brankárovú pozornosť zvnútra šestnástky Duarte, no jeho pokus k pravej žrdi v sieti neskončil. V nadstavenom čase prvého dejstva ale skončil aj hráč juhoamerického celku. Rodriguez najskôr inkasoval žltú kartu, no po prekontrolovaní situácie cez VAR ho hlavný rozhodca rovnako vylúčil. Sily na trávniku sa vyrovnali. 

Štatistický pohľad na duel
Flashscore

Po zmene strán pokračovali futbalisti Uruguaju v aktivite. Tlačili sa k bráne súpera a pred naplnením hodiny hry sa o slovo prihlásil Santos, no strieľal tesne vedľa ľavej žrde. Čo nevyšlo jemu, vynahradil v 65. minúte Duarte, keď ťažil z práce Romera a z hranice šestnástky mieril presne k pravej žrdi. Až v samom závere sa Gambia odhodlala k útoku v 95. minúte takmer vyrovnala. Singhateh mieril hlavou tesne nad brvno. Uruguaj sa vo štvrťfinále stretne s USA.

Ekvádor - Južná Kórea 2:3 (1:2)

Góly: 36. Cuero (pen.), 84. González Baquero - 11. Young-Jun, 19. Joon-Ho, 48. Seok-Hyun

Premožiteľ slovenských "sokolíkov" narazil v dueli o postup do štvrťfinále na Južnú Kóreu. Proti sebe sa postavili druhý a tretí celok z ostatného šampionátu v Poľsku. Ekvádorčania uzatvorili skupinu tretím historicky najvyšším triumfom, keď rozstrieľali Fidži 9:0. Ich súper zdolal len Francúzsko a v ďalších dvoch súbojoch remizoval s Hondurasom i Gambiou.

Z vydareného vstupu do stretnutia sa po 20 minútach hry mohol tešiť tím z Ázie, ktorý viedol rozdielom dvoch zásahov. Do polčasu to ale prostredníctvom pokutového kopu zmenil Cuero a znížil. Krátko po štarte druhej polovice sa ale opäť presadil súper Juhoameričanov a prinavrátil si dvojgólový náskok. Ekvádorčania sa ešte presadili v 84. minúte, záveru zápasu dodali náboj, no na vyrovnanie to už nestačilo.

Štatistiky duelu Ekvádor U20 - Južná Kórea U20
Flashscore