Futbalové prestupy LIVE: Lazio sa zaujíma o hviezdičku z Brazílie, Asensio do PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Futbalové prestupy LIVE: Lazio sa zaujíma o hviezdičku z Brazílie, Asensio do PSG
Aktualizované
Letné špekulácie sú opäť tu.
Letné špekulácie sú opäť tu.
Flashscore
Futbalová sezóna sa v Európe blíži ku koncu a pre tímy nastal čas na bilancovanie a plánovanie cesty k zlepšeniu svojich kádrov. V našom pravidelne aktualizovanom prehľade nájdete prehľad všetkých letných prestupov či špekulácií.

4. jún

PRESTUP - Červeno-čierna za belasú. Kyriakos Savvidis sa stal členom Slovana Bratislava, kde prestúpil ako voľný hráč zo Spartaka Trnava. Prečítajte si celý článok.

ŠPEKULÁCIA - Antonio Mirante oslávi o mesiac 40. narodeniny a jeho darčekom by mohla byť nová zmluva. Skúsený brankár plní v AC Miláno úlohu náhradníka a taliansky klub zvažuje predĺženie zmluvy.

ŠPEKULÁCIA - Manuel Ugarte je na odchode zo Sportingu Lisabon a jeho ďalšie kroky majú nakoniec smerovať do Chelsea, ktorej dá záložník prednosť pred PSG. Londýnsky celok dorovná výstupnú klauzulu stanovenú na šesťdesiat miliónov eur, podľa niektorých správ je všetko dohodnuté.

ŠPEKULÁCIA - PSV Eindhoven hľadá nového trénera a hlavným kandidátom je momentálne bývalý kormidelník Dortmundu a Ajaxu Peter Bosz. V slávnom holandskom klube nedávno na vlastnú žiadosť skončil Ruud van Nistelrooy, keďže necítil dostatočnú podporu vedenia.

ŠPEKULÁCIA - Marcos Leonardo sa dostal do pozornosti Lazia, ktoré predložilo prvú ponuku. Mladý brazílsky útočník patrí Santosu, juhoamerickú krajinu reprezentoval na majstrovstvách sveta do 20 rokov a jeho zamestnávateľ požaduje dvadsať miliónov eur, ponuka talianskeho klubu je podstatne nižšia.

PRESTUP - Marco Asensio nepredĺžil zmluvu s Realom Madrid a odchádza do PSG ako voľný hráč. Všetko je dohodnuté, stredopoliar podľa najnovších správ podpíše štvorročný kontrakt s ročným platom osem miliónov eur.

PRESTUP - Fran Navarro strelil v tejto sezóne za Gil Vicente 21 súťažných gólov a bude odmenený lepším angažmánom. Španielsky útočník sa môže tešiť na európske poháre, čoskoro bude potvrdený jeho prestup do FC Porto.

ODCHOD - Karim Benzema opúšťa po štrnástich rokoch Real Madrid.

3. jún

KONIEC ZMLUVY - Real Madrid oznámil rozviazanie kontraktu s Edenom Hazardom.

KONIEC ZMLUVY - Zlatan Ibrahimovič po sezóne končí v AC Miláno.

ŠPEKULÁCIA - Dušan Vlahovič by v lete mohol zmeniť dres. O útočníka Juventusu sa zaujíma viacero elitných celkov.

KONIEC ZMLUVY - Španielsky obranca Sergio Ramos oznámil ukončenie svojho pôsobenia v drese francúzskeho majstra Paríž Saint-Germain.

2. jún

UKONČENIE ZMLUVY - Nemecký futbalový tréner Daniel Farke skončil na lavičke Borussie Mönchengladbach. Štyridsaťšesťročný kouč opustil Gladbach po nevýraznej sezóne, v ktorej klub obsadil 10. miesto v Bundeslige a druhý rok za sebou sa neprebojoval do pohárovej Európy. Medzi favoritov na uvoľnenú trénerskú stoličku patria bývalý tréner Bayeru Leverkusen Gerardo Seoane a kouč "béčka" Mönchengladbachu Eugen Polanski.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Portugalský futbalový krídelník Rafael Leão predĺžil zmluvu s talianskym klubom AC Miláno do roku 2028. Podľa talianskych médií bude mať dvadsaťtriročný Portugalčan základný plat päť miliónov eur. Vedenie údajne stanovilo výšku prestupovej klauzuly na 175 miliónov eur, pričom hráč môže odísť len počas letného obdobia. Leão prišiel do Milána v roku 2019 z Lille a odohral 162 zápasov, v ktorých strelil 41 gólov a pridal 29 asistencií. Vlani pomohol AC k zisku prvého titulu po jedenástich rokoch a v prebiehajúcom ročníku sa s ním prebojoval do semifinále Ligy majstrov. 

PRESTUP - Český futbalista Alex Král mení v Bundeslige tím. Zo zostupujúceho Schalke mieri do Unionu Berlín.

UKONČENIE ZMLUVY - Anglický futbalový klub Nottingham Forest ukončil spoluprácu so stredopoliarom Jessem Lingardom. Tridsaťročnému Angličanovi sa od jeho príchodu do klubu nepodarilo presadiť a 1. júla sa po vypršaní kontraktu stane voľným hráčom.

PREDĹŽENIE ZMLUVY  - Španielsky futbalový reprezentant Dani Olmo predĺžil kontrakt s bundesligovým Lipskom do roku 2027. O Olma sa zaujímali viaceré popredné európske kluby, no účastník MS 2022 v Katare sa rozhodol zostať v Lipsku.

"Máme pred sebou veľa plánov. Lipsko hrá futbal, ktorý mi sedí, má vo svojom strede vynikajúcich hráčov," zdôraznil samotný hráč, ktorého v tejto sezóne trápili problémy s kolenom.

1. jún

PODPIS - Iván Márquez mieri do 2. Bundesligy. Dvadsaťosemročný stopér sa Norimbergu upísal ako voľný hráč.

AKTIVÁCIA OPCIE - Diogo Leite sa nevráti do FC Porto z hosťovania v Unione Berlín. Bundesligový klub aktivoval opciu na zaplatenie 7,5 milióna eur za 24-ročného obrancu.

ŠPEKULÁCIA - Marco Asensio je blízko k prestupu do PSG. Španielsky krídelník odíde z Realu Madrid ako voľný hráč, pričom s francúzskym majstrom má podpísať viacročný kontrakt.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - V kádri futbalového klubu Juventus Turín bude aj naďalej pôsobiť Wojciech Szczesny. Poľský brankár predĺžil zmluvu s klubom do roku 2025. Informoval o tom portál football-italia.net. Do Juventusu prišiel z Arsenalu Londýn v roku 2017, odchytal zaň 216 zápasov.

KONIEC ZMLUVY - Lionel Messi odohrá svoj posledný zápas za PSG v sobotu proti Clermontu a potom klub opustí, potvrdil tréner Christophe Galtier. Odchod argentínskeho génia z metropoly Francúzska sa stáva realitou. Čítajte viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Chelsea Mason Mount, ktorý strávil posledné štyri sezóny v prvom tíme "The Blues", je blízko podpisu zmluvy s Manchestrom United. Viac sa dozviete v samostatnom článku.

ŠPEKULÁCIA - Pôsobenie Karima Benzemu v Reale Madrid sa podľa všetkého chýli ku koncu. Francúzsky útočník má ponuku od saudskoarabského klubu Al-Ittihad, ktorý mu ponúka 100 miliónov eur za jednu sezónu. Čítajte viac v článku.

KONIEC ZMLUVY - Belgický futbalista Youri Tielemans oznámil, že skončí v anglickom tíme Leicester City po tom, čo vypadol z najvyššej súťaže. Dvadsaťšesťročný stredopoliar prišiel k "líškam" v roku 2019 z Monaca a v lete mu s klubom vyprší kontrakt. "Víťazstvá a triumfy, láska, nádej a aj prehry, zdieľali sme spolu veľa výnimočných momentov," napísal na sociálnych sieťach. Podľa anglických médií opustia klub po vyradení aj lídri James Maddison a Harvey Barnes. Informovala agentúra AP.

31. mája

ŠPEKULÁCIA - Mateo Kovačič, 29-ročný chorvátsky stredopoliar Chelsea, by sa mohol stať posilou Manchestru City. Hráč má ešte rok platnú zmluvu s "The Blues", ktorí ho potrebujú predať, aby vyrovnali svoje financie. Zástupcovia City sa už skontaktovali s hráčom, aby si prebrali prvé možnosti. V stredu priniesol informáciu renomovaný prestupový novinár Fabrizio Romano.

ŠPEKULÁCIA - Už niekoľko týždňov sa špekuluje o tom, že by Neymar mohol v lete zamieriť z PSG do Manchestru United. Samotný Brazílčan pôvodne naznačil, že má v úmysle zostať v Paríži, no následne si to trochu rozmyslel a teraz sa údajne nebráni prestupu inam. Francúzska webová stránka Foot Mercato aktuálne zverejnila článok, v ktorom uvádza, že v súčasnosti existujú len dve možnosti. Buď sa Neymar skutočne presťahuje do Anglicka, alebo zostane vo Francúzsku.

NOVÁ ZMLUVA - Diogo Dalot podpísal nový päťročný kontrakt s Manchestrom United do leta 2028. Portugalský pravý obranca patril medzi opory Red Devils počas prvej sezóny manažéra Erika ten Haga na Old Trafford. 

PRESTUP - Brentford podpísal štvorročnú zmluvu s vysoko hodnoteným holandským brankárom Markom Flekkenom z bundesligového Freiburgu, informoval v stredu klub Premier League. Čítajte viac v článku.

ODCHOD - Anglický futbalista Ashley Young už nebude ďalej hrať Premier League za Aston Villu. Tridsaťsedemročnému bývalému reprezentačnému obrancovi sa po sezóne skončila platnosť kontraktu. Young pôsobil v tíme z Birminghamu od roku 2021, bolo to už jeho druhé angažmán vo Villa Parku. Prvýkrát pôsobil v klube v období 2007-2011.

"Aston Villa potvrdzuje, že Ashley Young po vypršaní zmluvy opustí klub. Všetci mu úprimne ďakujeme za odvedenú službu a prajeme mu len to najlepšie do budúcnosti," zverejnil siedmy tím nedávno skončeného ročníka. Young hrával aj za Manchester United, Watford a Inter Miláno. V drese "modro-čiernych" sa stal iba tretím Angličanom, ktorý získal taliansky titul. Správu priniesla agentúra DPA.

ODCHOD - Portugalský futbalista Nani opúšťa tím Melbourne Victory, za ktorý stihol odohrať len desať ligových zápasov. Bývalý hráč Manchestru United podpísal zmluvu s austrálskym klubom minulý rok, no nenaplnil očakávania a v tamojšej najvyššej súťaži A-League nedal ani jeden gól. Jeho pôsobenie u protinožcov definitívne ukončilo vážne zranenie kolena.

"Klub by sa rád poďakoval Nanimu za jeho prínos a želá mu všetko najlepšie do budúcnosti," uviedlo vedenie Victory vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP. Tridsaťšesťročný krídelník prišiel do Austrálie po pôsobení v Benátkach. Okrem Manchestru United, s ktorým štyrikrát vyhral anglickú Premier League, obliekal počas kariéry aj dresy Sportingu Lisabon, Fenerbahce Istanbul, Valencie, Lazia Rím či Orlanda City. Na konte má 112 štartov a 24 gólov za portugalskú reprezentáciu. Melbourne Victory obsadilo v tejto sezóne A-League predposledné 11. miesto.

30. mája

PRESTUP - Nemecký futbalový klub Eintracht Frankfurt využil opciu na kúpu francúzskeho stredopoliara Erica Dina Ebimbeho. Obe strany podpísali zmluvu do júna 2027.

Ebimbe sa minulé leto presťahoval do Nemecka v rámci hosťovania z Paríža Saint Germain. Odvtedy odohral v tejto sezóne 28 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých zaznamenal tri góly.

"Už vo svojej prvej sezóne nám Eric ukázal obrovský potenciál, ktorý má. Sme radi, že zostane v Eintrachte a tešíme sa, že mu pomôžeme pokračovať v jeho sľubnom vývoji," povedal Timmo Hardung, ktorý v júli prevezme funkciu športového riaditeľa.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Prezident Atlética Madrid Enrique Cerezo poznamenal, že Joao Félix sa nevráti do Chelsea po nevydarenom polsezónnom hosťovaní. Mauricio Pochettino, ktorý bol v pondelok vymenovaný za nového manažéra londýnskeho celku, povedal, že nechce, aby sa Félix v budúcej sezóne vrátil na Stamford Bridge - od januára strelil len štyri góly.

ŠPEKULÁCIA -  Dohoda Kim Min-Jaeho s Manchestrom United je takmer uzavretá. Juhokórejský reprezentant by mal odísť z Neapolu, ktorý je majstrom Serie A, na Old Trafford, keďže Erik ten Hag sa snaží posilniť pred budúcou sezónou obranu.

ŠPEKULÁCIA - V pondelok bol potvrdený odchod Luciana Spallettiho, v Neapole však už začali hľadať jeho nástupcu. Klub si údajne za svoj hlavný cieľ zvolil bývalého manažéra Barcelony a Španielska Luisa Enriqueho.