Južná Kórea chce prvýkrát vyhrať, Ghana premiérovo bodovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Južná Kórea chce prvýkrát vyhrať, Ghana premiérovo bodovať
Južná Kórea chce prvýkrát vyhrať, Ghana premiérovo bodovať
Južná Kórea chce prvýkrát vyhrať, Ghana premiérovo bodovať
Profimedia
Južná Kórea, ktorá v prvom stretnutí uhrala bezgólovú remízu s Uruguajom, sa v ďalšom zápase tejto skupiny stretne o 14:00 v meste Al Raján s Ghanou.

Ghana nevyhrala v uplynulých piatich zápasoch na MS, no tréner Otto Addo je optimistický pred pondelkovým duelom.

"Ak vyhráme proti Kórejskej republike a Portugalsko, tak ako dúfajme bude triumfovať nad Uruguajom, potom budeme druhí. Takže šanca je stále veľká. Zápas bude určite veľmi ťažký, no musíme vyhrať. Oba tímy sú podľa mňa pod rovnakým tlakom."

Africký tím skóroval v predchádzajúcich šiestich zápasoch na svetovom šampionáte a proti Portugalsku sa presadili kapitán André Ayew a bývalý hráč Trenčína Osman Bukari, ktorý zásah oslávil typickou pózou Cristiana Ronalda.

"Absolútne som ho tým nechcel uraziť. Po góle som bol plný emócií a proste som to urobil. Bolo to hlavne preto, že je jedným z mojich idolov," vysvetlil Bukari.

Kórejčania nastúpili proti Uruguaju aj s kapitánom Heung-min Sonom, ktorý sa vrátil do zostavy mužstva po zranení. Tridsaťročný útočník Tottenhamu nastúpil prvýkrát od zranenia, no nepomohol tímu k víťazstvu.

"Cítim sa dobre, nie som jediný, kto nosí masku. Som šťastný, že môžem byť na MS a pomôcť tímu. Je to úžasne," povedal Son. Reprezentanti Kórejskej republiky potrebujú získať tri body proti Ghane a zvýšiť si šancu na postup do osemfinále prvýkrát od roku 2010.

"V našom prvom stretnutí sme hrali dobre a pokúsime sa na tom stavať aj v pondelok. Ak dokážeme využiť priestor za ich obranou, myslím si, že by sme mali mať nejaké príležitosti," skonštatoval stredopoliar Jeong Woo-yeong.

Južná Kórea - Ghana

Predpokladané zostavy:

Južná Kórea: Kim Seung-gyu – Kim Moon-hwan, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su – Jung Woo-young, Hwang In-boem – Na Sang-ho, Lee Jae-sung, Son Heung-min – Hwang Ui-jo

Ghana: Ati-Zigi – Seidu, Amartey, Djiku, Baba – Partey, Abdul Samed – Bukari, Kudus, A. Ayew – Williams