Srbi stratili vyhratý zápas. Mitrovič zahodil veľké šance, Aboubakar zmenil priebeh

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Srbi stratili vyhratý zápas. Mitrovič zahodil veľké šance, Aboubakar zmenil priebeh
Aktualizované
Srbi stratili vyhratý zápas. Mitrovič zahodil veľké šance, Aboubakar zmenil priebeh
Srbi stratili vyhratý zápas. Mitrovič zahodil veľké šance, Aboubakar zmenil priebeh
Statsperform/Profimedia
Až šesť gólov videli diváci v zápase medzi Kamerunom a Srbskom. V stretnutí skupiny G išlo obom tímom o veľa, ale víťaza sme nespoznali.

Kamerun - Srbsko 3:3 (1:2)

Gól: 29. Castelletto, 63. Aboubakar, 66. Choupo-Moting - 45+1. Pavlovič, 45+3. S. Milinkovič-Savič, 53. A. Mitrovič

ŽK: N'Koulou, Bassogog - Jovič, Milenkovič

Kamerun: Epassy - Fai, Castelletto, N'Koulou, Tolo - Anguissa (81. Gouet), Kunde (67. Ondoua), Hongla (55. Aboubakar) - Mbeumo (81. NKoudou), Choupo-Moting, Toko Ekambi (67. Bassogog)

Srbsko: V. Milinkovič-Savič - Milenkovič, Veljkovič (78. Radonjič), Pavlovič (56. S. Mitrovič) - Živkovič (78. Grujič), Lukič, Maksimovič, Kostič (90+2. Djuričič) - Tadič, A. Mitrovič, S. Milinkovič-Savič (79. Babič)

Srbi sa ako mierny favorit od začiatku prezentovali aktívnejšou hrou a už v 11. minúte zakončil po peknom uvoľnení sa Aleksandar Mitrovič do žrde. Rovnaký hráč mal zakrátko ešte väčšiu možnosť. Po chybe v defenzíve Kamerunu bol sám na malom vápne s loptou na nohe, priestor bránky Epassyho prekvapivo netrafil.

Preto prišiel trest. Gólman Vanja Milinkovič-Savič ešte strelu Kundeho vyrazil na roh, ale zakrátko po centri na prednú žrď lopta prepadla dozadu a osamotený Jean-Charles Castelletto zblízka pred prázdnou bránkou otvoril skóre - 1:0.

Pierre Kunde neuspel ani v druhom mikrosúboji so srbským brankárom. Balkánsky tím dokázal vyrovnať. Na center z priameho kopu od Dušana Tadiča si najlepšie naskočil Strahinja Pavlovič a hlavičkou nedal šancu Epassymu - 1:1.

Prešlo iba niekoľko sekúnd a favorit ešte do prestávky vyhrával. Sergej Milinkovič-Savič mal priestor na hranicu pokutového územia, trafil presne k žrdi - 1:2. Srbsku vyšiel aj štart druhého dejstva, keď po veľmi peknej akcii trafil prázdnu bránku Aleksandar Mitrovič - 1:3.

Aktivita európskeho zástupcu síce nebola malá, no ďalší gól neprišiel. Striedajúci Vincent Aboubakar rozhýbal ofenzívu kamerunského tímu, v 63. minúte dokázal vyrovnať, keď sa ocitol za obranou a krásne prehodil brankára - 2:3.

Vicent Aboubakar zmenil príchodom na ihrisko osud zápasu.
Statsperform/Profimedia

A aby toho nebolo málo, tak práve Aboubakar potiahol ďalšiu akciu, v pokutovom území našiel Erica Choupa-Motinga a ten vyrovnal - 3:3. Srbsko sa uspokojilo a začalo robiť chyby, za ktoré pykalo. Muselo sa báť o výborne rozbehnutý duel.

Kamerun cítil, že môže pridať štvrtý gól, ale do šancí sa v závere dostávali len Srbi. Dve veľké mal Aleksandar Mitrovič. Najskôr Epassy vystihol jeho nájazad sprava a následne strelou z hranice pokutového územia tesne minul roh bránky.

Hviezda anglického Fulhamu síce raz skórovala, no hlavne kvôli jeho ďalším štyrom či piatim zahodeným veľkým šanciam Srbsko nevyhralo. Kamerun mohol byť po záverečnom hviezde spokojnejší. Oba tímy majú na konte po jednom bode a sú za trojbodovými Brazíliou a Švajčiarskom. Tí ich majú po tri a od 17:00 hrajú proti sebe.