Ovečkin s Crosbym si užili Zápas hviezd. Budeme mať krásne spomienky, teší sa Rus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ovečkin s Crosbym si užili Zápas hviezd. Budeme mať krásne spomienky, teší sa Rus
Ovečkin (vľavo) a Crosby (vpravo) počas Zápasu hviezd.
Ovečkin (vľavo) a Crosby (vpravo) počas Zápasu hviezd.
Profimedia
Sidney Crosby (35) a Alexander Ovečkin (37) odohrali proti sebe množstvo zápasov v hokejovej NHL. Dlhoroční rivali a súčasní kapitáni Pittsburghu Penguins a Washingtonu Capitals, ktorí do profiligy vstúpili v roku 2005, si víkendový Zápas hviezd užili na Floride v jednej formácii tímu Metropolitnej divízie. V pokočilom veku si bývalé draftové jednotky z rokov 2004 a 2005 uvedomujú, že to mohla byť pokojne ich posledná spoločná účasť na exhibícii.

Výber Metropolitnej divízie prehral v semifinále s Atlantickou 6:10 a nepostúpil do finále. Crosby dal po asistenciách Ovečkina dva góly a ruský krídelník skóroval aj s prispením Crosbyho.

“Myslím, že bola zábava zahrať si spolu a nie proti sebe. Je to výnimočný moment,” povedal 37-ročný Ovečkin pre AP. “Bol to skvelý víkend. Zažili sme veľa zábavy, natočili veľa videí, užili si to chlapci, užili si to deti, budeme mať krásne spomienky,” dodal.

Ovečkin zvýšil na 6:4, ale potom prišlo šesť gólov Atlantickej divízie za sebou. Druhú asistenciu pri zásahu ruského kanoniera mal práve Crosby. Kanadský center nečakal, že mu Ovečkin ešte puk vráti. Druhý najlepší strelec histórie NHL, ktorý na lídra Waynea Gretzkého stráca 82 gólov, zakončuje rád.

“Vedel som, že mojou úlohou je mu dať puk a on to vyrieši. Mali sme pár pekných akcií, dobre sme si zahrali, aj keď to nestačilo na víťazstvo,” povedal Crosby, ktorý má s Ovečkinom takmer identické štatistiky v kariére NHL. Kanadský center (1 469) nazbieral len o päť bodov viac ako Ovečkin (1 464).

Kapitán Capitals, ktorý absolvoval svoj ôsmy All-Star víkend, sa posťažoval na brankárov Metropolitnej divízie, krajanov Igora Šesťorkina z NY Rangers a Iľju Sorokina z NY Islanders. “Jasné, mali chytať lepšie,” ukázal Ovečkin svoj štrbavý úsmev.

Crosby a Ovečkin sa spoločne na All-Star stretli prvýkrát od roku 2018. “Dúfam, že sme sa takto spoločne nestretli naposledy a uvidíme sa aj o rok. Nemysleli sme na to a celý víkend sme sa zabávali,” uzavrel 35-ročný Crosby, pre ktorého to bola piata účasť na Zápase hviezd.