Tennis Tracker: Zverev si poradil s Molčanom, Swiateková bez straty setu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Zverev si poradil s Molčanom, Swiateková bez straty setu
Aktualizované
Zverev vyradil slovenského tenistu Alexa Molčana a zahrá si tretie kolo French Open.
Zverev vyradil slovenského tenistu Alexa Molčana a zahrá si tretie kolo French Open.
Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 1. júna?

22:35 - V nočnom zápase na dvorci Philippa Chatriera nestačil slovenský tenista Alex Molčan na Alexandera Zvereva, ktorému podľahol v troch setoch  6:4, 6:2, 6:1. Nemec postúpil do tretieho kola. V ňom sa nemecký semifinalista posledných dvoch ročníkov stretne po ôsmy raz v kariére a prvýkrát na antuke s Američanom Tiafoem (h2h 6-1).

21:45 - Kanaďanka Bianca Andreescuová zdolala v Paríži Američanku Emmu Navarrovú 6:1, 6:4 a prvýkrát postúpila do tretieho kola Roland Garros. Bývalá šampiónka US Open sa v ňom stretne s Ukrajinkou Curenkovou (h2h 0-2).

20:30 - Nicolas Jarry po sobotňajšom triumfe v Ženeve a zisku svojho druhého tohtoročného a celkovo tretieho titulu pokračuje na víťaznej vlne aj na French Open. Čiľan zdolal 17. hráča sveta Tommyho Paula z USA 3:6, 6:1, 6:4, 7:5 a nadviazal na svoje prvé víťazstvo na parížskej antuke. Prvýkrát postúpil do tretieho kola grandslamového turnaja.

20:00 - Coco Gauffová na Roland Garros hladko zdolala Rakúšanku Juliu Grabherovú 6:2, 6:3. Prvýkrát od polovice marca vyhrala dva zápasy po sebe a pokračuje v ceste za obhajobou vlaňajšieho finále. Devätnásťročná Američanka si o postup medzi 16 najlepších zahrá so 16-ročnou "kométou" Mirrou Andrejevovou.

19:00 - Jiří Lehečka nenadviazal na svoje prvé víťazstvo na Roland Garros v Paríži. V druhom kole posledný český zástupca v mužskej dvojhre prehral po slabom výkone 2:6, 3:6, 2:6 s Američanom Marcosom Gironom.

18:40 - Svetová sedmička Ons Džabúrová vyradila na French Open domácu hráčku Océane Dodinovú 6:2, 6:3 a postúpila do tretieho kola bez straty setu. Tuniská tenistka bude hrať s Paoliniovou alebo Danilovicovou o vyrovnanie svojho parížskeho maxima.

18:20 - Svetová deviatka Jannik Sinner zavŕšil nie príliš vydarenú antukovú jar neúspechom na French Open, kde bude prvýkrát chýbať pri svojom štvrtom štarte medzi 16 najlepšími. Tento rok 21-ročný Talian vypadol v druhom kole po veľkej bitke s Nemcom Danielom Altmaierom, s ktorým prehral po dvoch nevyužitých mečbaloch a takmer päť a pol hodinovom boji 7:6, 6:7, 6:1, 6:7, 5:7.

17:45 - Thiago Seyboth pokračuje vo svojom úspešnom debute na French Open dva dni po tom, čo porazil Daniila Medvedeva a získal svoje prvé grandslamové víťazstvo. Brazílsky tenista zdolal Argentínčana Guida Pellu 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 a postúpil do 3. kola. V ňom sa stretne s Japoncom Nišiokom.

17:20 - Iga Swiateková vyhrala aj svoj druhý tohtoročný zápas na Roland Garros po výsledku 6:4, 6:0 a po skalpe Američanky Claire Liuovej bez straty setu prekonala Steffi Grafovú. V treťom kole bude dvojnásobná šampiónka favoritkou proti Číňanke Xinyu Wang. Viac informácií v článku.

16:00 - Borna Čorič potreboval v úvodnom kole French Open štyri sety a proti ďalšiemu argentínskemu antukovému špecialistovi Pedrovi Cachínovi všetkých päť, pričom v rozhodujúcom dejstve dokonca prehral o brejk. Najvyššie nasadený Chorvát zvíťazil po viac ako štvorhodinovej bitke 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, 6:4 a vyrovnal tak svoje maximum na parížskej antuke. O prvú semifinálovú miestenku sa stretne s Tomásom Martínom Etcheverrym (H2H 0-1).

15:05 - Casper Ruud začal obhajobu vlaňajšieho finále French Open náporom, no v druhom kole bol na kurte vyše troch hodín a stratil set. Svetová štvorka napokon zdolala Giulia Zeppieriho 6:3, 6:2, 4:6, 7:5 a zaznamenala len tretiu tohtoročnú výhru. V osemfinále sa stretne buď s Thiagom Agustínom Tirantem, alebo s Zhizhenom Zhangom.

14:00 - Alex de Minaur sa ani pri svojom siedmom štarte na French Open nedostal cez druhé kolo. Prehral 3:6, 6:7, 3:6 s Tomásom Martínom Etcheverrym, 19. hráčom sveta v tomto roku. Vylepšil svoje maximum na podujatí veľkej štvorky a najbližšie sa stretne s Bornom Čoričom alebo krajanom Pedrom Cachínom.

13:55 - Beatriz Haddadová Maiaová je členkou prvej pätnástky rebríčka, má dve trofeje WTA a vlani hrala vo finále turnaja 1000 v Toronte. Až na tohtoročnom French Open však 27-ročná Brazílčanka dosiahla svoju premiérovú účasť v treťom kole grandslamového turnaja, keď zdolala talentovanú tínedžerku Dianu Snaiderovú 6:2, 5:7, 6:4. O postup do osemfinále sa stretne buď s Jekaterinou Alexandrovovou alebo Annou-Lenou Friedsamovou.

13:35 - Kayla Dayová si na French Open pripísala prvé víťazstvo od leta 2017 a po prekvapujúcej výhre 6:2, 4:6, 6:4 nad najvyššie nasadenou Madison Keysovou a prvom skalpe hráčky Top 20 si zahrá svoje premiérové tretie kolo na grandslame. Bývalá juniorská svetová jednotka nastúpi proti Slovenke Anne Karolíne Schmiedlovej.

13:00 - Anna Karolína Schmiedlová zdolala 6:3, 6:4 "lucky loserku" Aľonu Bolšovú a len štvrtýkrát v kariére postúpila do 3. kola grandslamového turnaja, z toho tretíkrát na French Open. Dvadsaťosemročná Slovenka sa bude snažiť dosiahnuť svoje premiérové osemfinále proti víťazke amerického derby medzi Kaylou Dayovou a Madison Keysovou. Viac informácií v článku.

12:35 - Linda Nosková sa v utorok premiérovo prebojovala do druhého kola grandslamového podujatia, ale ďalšie víťazstvo na French Open nepridala. Vlaňajšia juniorská šampiónka nedokázala ani raz vziať Jelene Rybakinovej podanie a s úradujúcou wimbledonskou šampiónkou a finalistkou tohtoročného Australian Open prehrala dvakrát 3:6.

07:00 - Zo slovenských zástupcov nastúpi v druhom kole Anna Karolína Schmiedlová proti Španielke Alione Bolsovovej. O pocitoch košickej rodáčky po cennom skalpe z úvode turnaja čítajte viac v článku.

Nechýba ani Alex Molčan, ktorý v poslednom štvrtkovom súboji vyzve Nemca a zároveň 22. nasadeného hráča pavúka Alexandra Zvereva.

06:00 - French Open má na programe piaty hrací deň, čo znamená, že na kurte budeme môcť sledovať súboj deviateho nasadeného Jannika Sinnera s Danielom Altmaierom. V ženskej súťaži sa stretnú Jelena Rybakinová a Linda Nosková. V akcii bude aj úradujúca svetová jednotka Iga Swiateková, ktorá nastúpi proti Američanke Liuovej.