Flashscore zostava 37. kola Premier League: Dva góly za 12 minút a kreativita Součka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 37. kola Premier League: Dva góly za 12 minút a kreativita Součka

Durán strelil dva góly za 12 minút a vyslúžil si perfektnú desiatku.
Durán strelil dva góly za 12 minút a vyslúžil si perfektnú desiatku.AFP
Anglická Premier League ponúkla z pohľadu individuálnych výkonov veľmi plodné 37. kolo. Zaskvela sa celá rada náhradníkov. V úlohe žolíka sa najlepšie osvedčil Jhon Durán (20) z Aston Villy.
Ideálna zostava 37. kola podľa Flashscore.
Ideálna zostava 37. kola podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Bart Verbruggen (Brighton) 7,6

Najvýraznejší výkon spomedzi brankárov predviedol Verbruggen z Brightonu, ktorý sa podieľal na remíze 1:1 s Newcastlom. Holanďan si pripísal sedem zákrokov a pomohol svojmu tímu odísť zo St. James Parku s bodom.

Obrancovia

Reece James (Chelsea) 8,3

Anglický obranca sa po ďalšom zranení vrátil do zostavy Chelsea, ktorá vyhrala 3:2 na ihrisku Nottinghamu. Ako žolík pripravil víťazný gól Jacksona. Rereprezentačný obranca vo svojom prvom zápase v roku 2024 ukázal, čo The Blues počas jeho absencie nemali. Afrického útočníka našiel krásnym pasom na zadnej tyči.

Joel Veltman (Brighton) 8,1

Druhý zástupca Brightonu v zostave kola strelil prvý gól po viac ako roku. Veltman sa v St James' Parku dostal pri rohovom kope na zadnú tyč a poslal hosťujúci tím do vedenia. Holanďan tiež predviedol dobrý defenzívny výkon, keď predviedol dva úspešné sklzy a raz zachytil prihrávku súpera.

Joško Gvardiol (Manchester City) 8,3

Ďalší týždeň, ďalší fantastický výkon. Gvardiol opäť patril k najlepším hráčom na ihrisku, tentoraz sa dvakrát presadil pri výhre Manchestru City nad Fulhamom 4:0. Obzvlášť pôsobivý bol predovšetkým jeho prvý gól, keď si narazil s Kevinom De Bruynem a potom sa slabšou nohou trafil do dolného rohu.

Sergio Reguilón (Brentford) 8,3

Od svojho januárového príchodu do Brentfordu pôsobil Španiel nenápadne, pri víťazstve 2:1 nad Bournemouthom však predviedol skvelý výkon. Reguilón býva obvykle veľmi kreatívnym hráčom, tentoraz si viedol skvele smerom do defenzívy - pripísal si sedem sklzov, päťkrát odvrátil loptu a raz zachytil prihrávku súpera. A darilo sa mu aj vpredu, kde zaznamenal jednu kľúčovú prihrávku.

Stredopoliari

George Earthy (West Ham) 8,4

Mladík z West Hamu nastúpil iba druhýkrát v Premier League a hneď pomohol kladivárom poraziť Luton. Tretí gól Hammers strelil takmer ihneď, ako sa dostal na ihrisko. Iba devätnásťročný Earthy si splnil sen - dostal sa do šestnástky, kde dostal loptu od Kudusa a v poslednom zápase manažéra Davida Moyesa na London Stadium spečatil zisk všetkých troch bodov pre domácich. Angličan si udržal prehľad aj vo zvyšku zápasu, keď zaznamenal 89% presnosť prihrávok.

Tomáš Souček (West Ham) 8,2

Do zostavy kola sa tentoraz prebojoval aj český zástupca. Souček sa rovnako ako jeho mladší spoluhráč zapísal do streleckej listiny. Kapitán českej reprezentácie predviedol slušný kreatívny výkon - zaznamenal tri kľúčové pasy a presnosť prihrávok udržal na 84 %.

Kevin De Bruyne (Manchester City) 8,2

Belgičan bol počas zápasu City s Fulhamom neustálou tvorivou hrozbou, pripísal si sedem kľúčových prihrávok a vytvoril tri veľké šance, pričom jednu z nich premenil Gvardiol. De Bruyne sa vrátil do formy v pravý čas, podieľal sa na väčšine posledných víťazstiev Citizens, ktorým pomohol priblížiť sa k štvrtému titulu v rade.

Útočníci

Yoane Wissa (Brentford) 9,6

Útočník Brentfordu predviedol skvelý výkon, keď prispel k víťazstvu nad Bournemouthom ako striedajúci hráč. Wissa v úlohe žolíka najskôr asistoval na gól Bryana Mbeuma, potom v 95. minúte sám skóroval. Príchod Konžana na trávnik zmenil priebeh zápasu, po ktorom Bees oslavovali tretiu výhru z posledných piatich zápasov.

Jhon Durán (Aston Villa) 10

Kolumbijský útočník sa v pondelok večer zapísal do histórie Aston Villy po tom, čo dvomi gólmi v závere stretnutia s Liverpoolom (3:3) priblížil Villans na dosah účasti v budúcom ročníku Ligy majstrov. Durán dvakrát udrel v záverečnej fáze zápasu, stačilo mu na to iba 12 minút na ihrisku. Rodák z Medellínu si vyslúžil perfektnú desiatku a stal sa iba siedmym hráčom Premier League, ktorému sa to v tejto sezóne podarilo.

Raheem Sterling (Chelsea) 9,1

Ďalším forvardom, ktorý sa cez víkend výrazne presadil ako striedajúci hráč, je Sterling. Angličan sa postaral o vyrovnanie na ihrisku Forest a prispel k tomu, že Jackson vzápätí rozhodol o výhre Chelsea. Gól skúseného krídelníka naštartoval obrat The Blues, ktorí sa snažia dostať do prvej šestky.