Nechutný krosček do tváre McDavida. Odborný analytik žiada suspendovanie hriešnika

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechutný krosček do tváre McDavida. Odborný analytik žiada suspendovanie hriešnika

McDavid sa stal terčom tvrdého zákroku.
McDavid sa stal terčom tvrdého zákroku.Profimedia
Brock Boeser (27) sa dvoma gólmi a asistenciou podieľal v NHL na víťazstve Vancouveru na ľade Edmontonu. Canucks sa v semifinálovej sérii play-off Západnej konferencie ujali vedenia 2:1 na zápasy. Boeser predĺžil svoju bodovú sériu na štyri stretnutia. Záver duelu priniesol nepríjemný krosček Carsona Soucyho (29) do tváre Connora McDavida (27). Analytik kanadského portálu TSN Craig Button uviedol, že za nešetrný zákrok musí prísť dodatočná suspendácia.

Boeser zaznamenal všetky body v úvodnej časti hry, v ktorej vyťažili Canucks tri presné zásahy z 11 striel. Súpera v stretnutí vyškolili z efektivity, keď celkovo vyslali na bránku domácich iba 18 pokusov. Oilers raz viedli, dvakrát sa dostali na rozdiel gólu, no brankár Šilovs zlikvidoval 42 zo 45 striel domácich a bol prvou hviezdou zápasu.

Bodovú sériu si natiahol nemecký útočník Leon Draisaitl, ktorý bodoval v každom z doterajších ôsmich duelov play-off. Jeho presný zásah však nič nezmenil na prehre Edmontonu. Dvadsaťosemročný center počas bodovej šnúry strelil sedem gólov a pridal 11 asistencií, čo z neho robí najproduktívnejšieho hráča vyraďovacej časti.

Za Draisaitlom zaostáva jeho spoluhráč McDavid so 17 bodmi (2+15), kapitán olejárov však v noci na pondelok nebodoval prvýkrát v tohtoročnom play-off. Dominanciu hráčov Oilers v individuálnych štatistikách podčiarkol obranca Evan Bouchard, ktorý bodoval v šiestich dueloch v rade (3+3) a s 13 bodmi je tretí v produktivite vyraďovačky.

Švédsky zadák Mattias Ekholm otvoril skóre stretnutia proti Canucks a stal sa druhým obrancom v histórii organizácie Edmontonu, ktorý skóroval v troch stretnutiach play-off za sebou. Pred ním sa to podarilo legendárnemu Kanaďanovi Paulovi Coffeymu.

Záver stretnutia priniesol nepríjemný moment pre McDavida, ktorý sa ocitol v konfrontácii s hosťujúcim obrancom Soucym. McDavid najskôr reagoval na poštuchnutie seknutím Soucyho, ktorý mu to opätoval. Ako tretí však odzadu prišiel ruský obranca Zadorov, ktorý uštedril McDavidovi krosček na chrbát a po ňom kanadský center padal smerom dopredu. Tam už však s náprahom prišiel krosček od Soucyho, ktorý zasiahol oponenta priamo na bradu.

Podľa známeho analytika kanadského portálu TSN Craiga Buttona musí prísť za nešetrný zákrok dodatočná suspendácia. "Toto musí byť trest. Je to na konci zápasu, krosček priamo do hlavy McDavida. Áno, dostal krosček do chrbta od Zadorova, ale toto je presne zákrok, za ktorý Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL musí suspendovať Soucyho. Ak to neurobí, bude to zlyhanie spravodlivosti," povedal Button v rozbore zákroku pre TSN. Hlavní rozhodcovia udelili obrancovi Canucks po záverečnej siréne iba dvojminútový trest.

Floridu delí na východe od postupu do konferenčného finále jediné víťazstvo. Panthers dokázali otočiť na ľade Bostonu z 0:2 na 3:2 a dostali sa do pozície, v ktorej ani raz v minulosti nezlyhali - do zdarného konca dotiahli všetky tri série, v ktorých viedli 3:1 na zápasy.

Naopak, Bruins nedokázali z 1:3 otočiť vývoj série ani raz z 25 pokusov. V tretej časti hry síce prišli Panthers o svojho najproduktívnejšieho hráča základnej časti Reinharta, no jeho stav po zásahu pukom by nemal ovplyvniť štart 28-ročného Kanaďana vo štvrtom stretnutí.