V Parme dokráčala až na vrchol. Schmiedlová zvládla finálový boj a teší sa z titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Parme dokráčala až na vrchol. Schmiedlová zvládla finálový boj a teší sa z titulu

Slovenka ovládla turnaj v Parme.
Slovenka ovládla turnaj v Parme.Profimedia
Anna Karolína Schmiedlová (29) na challengerovom podujatí WTA 125 v Parme dokráčala až na samotný vrchol. Vo finálovom boji si poradila s Egypťankou Mayar Sherifovou (28) a po takmer trojhodinovom boji sa mohla na antukovom podujatí tešiť z trofeje.

Sherifová - Schmiedlová 5:7, 6:2, 4:6

Po troch zápasoch na talianskej antuke, ktoré Schmiedlová zakaždým zvládla pomerom 2:0 na sety, musela následne prejsť ťažkou skúškou v podobe Jule Niemeierovej. O triumfe nad nemeckou oponentkou rozhodla Slovenka až v treťom dejstve súboja. Pútavý bol najmä prostredný set, ktorý rozhodol dlhý tajbrejk.

Sherifová na svojej ceste do finále nestratila ani jedno dejstvo a všetko nasvedčovalo tomu, že nepríde ani o to prvé proti Schmiedlovej. Egypťanka si vzala hneď prvé dva servisy súperky a zakrátko viedla 3:0. O pár mesiacov staršia Európanka však nezložila zbrane, protivníčku ešte do konca setu trikrát brejkla, pričom odvrátila dva jej setbaly a ujala sa vedenia 1:0.

Nasledujúca kapitola merania síl ponúkla štyri straty podania, tri sa však objavili na strane Slovenky, čo jej súperku dostalo do vedenia 5:2. V siedmom geme potrebovala egyptská tenistka tri setbaly, aby nakoniec vyrovnala na 1:1 a vynútila si rozhodujúce dejstvo.

Tretí set začala Schmiedlová totožne ako ten prvý - dvomi stratami servisu. Našťastie pre ňu to tentoraz neznamenalo náskok oponentky 3:0. Slovenskej hráčke sa podarilo vyrovnať skóre až v ôsmom geme, keď Sherifovú brejkla. Rovnaký kúsok sa jej podaril aj v desiatej hre, keď najprv odvrátila štyri výhody protivníčky a potom pretavila na celkový triumf hneď prvý mečbal.

Schmiedlová sa v Parme naposledy predstavila v roku 2021, keď ju už v druhom kole vyradila Američanka Anisimovová. Teraz mal jej príbeh dlhšie trvanie a hlavne oveľa krajší koniec.

Schmiedlová získala štvrtú trofej na okruhu WTA.
Schmiedlová získala štvrtú trofej na okruhu WTA.Flashscore