Týždeň v NHL: Arizona na prahu sťahovania, floridský potkan s kamerou a hetrikový Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Týždeň v NHL: Arizona na prahu sťahovania, floridský potkan s kamerou a hetrikový Slafkovský
Slafkovský hviezdil proti Philadelphii.
Slafkovský hviezdil proti Philadelphii.Profimedia
Hokejová NHL má za sebou ďalší kompletný týždeň. Kto počas neho nazbieral najviac bodov, ktorý gólman zažiaril, čo sa objavilo na sociálnych sieťach a aká udalosť zaujala experta Flashscore Správ a dlhoročného hráča zámorskej súťaže Ladislava Šmída (38)? To všetko v pravidelnej pondelkovej rubrike Týždeň v NHL. Opäť taktiež s atraktívnou súťažou.

Výzva expertov: Veľká tipovacia súťaž

Je tu nová hra pre fanúšikov NHL. Zapojte sa do tipovacej súťaže Výzva expertov Flashscore Správ a časopisu xHOCKEY a každý týždeň budete môcť predpovedať výsledky desiatich vybraných zápasov či príležitostí. Pridajte sa, tipujte a predveďte svoje znalosti o najlepšej hokejovej súťaži sveta. V hre je veľa skvelých cien pre fanúšikov NHL. Viac o súťaži sa dočítate tu.

Najproduktívnejší hráč

Útočník Nazem Kadri z Calgary strelil v štyroch zápasoch štyri góly a ďalšie štyri pripravil. V priebehu nedeľného trojbodového večera proti Arizone si na konto pripísal aj víťazný gól, predchádzajúce stretnutie bolo preňho 900. v NHL. Víťaz Stanley Cupu s Coloradom je so 74 bodmi jasne najproduktívnejším hráčom Flames v tejto sezóne.

Brankár týždňa

Connor Hellebuyck patrí dlhodobo medzi najlepších gólmanov NHL a hoci v marci Američan prehral päť duelov v rade, zdá sa, že jednotka Winnipegu ladí formu na play-off bravúrne.

Od Nashvillu síce uprostred týždňa trikrát inkasoval, ale okrem toho pochytal 45 striel a podpísal sa pod triumf 4:3. V sobotu si potom pri deštrukcii silného Colorada na jeho ľade v pomere 7:0 zapísal piatu nulu sezóny a 37. v kariére. Oba tímy sa stretnú v prvom kole bojov o Stanley Cup.

Slovák týždňa

Juraj Slafkovský zažil večer, na ktorý nikdy nezabudne. Slovenský hokejista sa vo farbách Montrealu blysol premiérovým hetrikom v NHL, čím dopomohol k vysokému víťazstvu nad Philadelphiou 9:3. Tri góly mal na konte už v 32. minúte a stal sa prvou hviezdou duelu.

Rodák z Košíc sa stal druhým najmladším hráčom v histórii Canadiens s hetrikom a šiestym v poradí, ktorému sa to podarilo vo veku 20 rokov a menej. Pred ním to dokázali Guy Lafleur (trikrát), Ryan Poehling, Alex Galchenyuk, Stephane Richer a Bernie Geoffrion.

"Ani neviem, ako som dal prvý gól. Pri druhom tam bola celkom dobrá prihrávka od Suzukiho a pri treťom mi Dave poslal pekný pas. Teším sa zo všetkých gólov. Nezáleží mi na tom, ako to tam padne. Každý si vážim úplne rovnako," prezradil.

Highlight týždňa

Hrajú v hale pre päťtisíc ľudí, v boji o Stanley Cup boli za posledných 11 sezón len raz, mesto o klub nestojí, a tak sa blíži to nevyhnutné. Arizonu Coyotes pravdepodobne čaká vo štvrtok posledný zápas a potom nastane sťahovanie do Salt Lake City.

Generálny manažér klubu to už údajne oznámil aj hráčom, cena za presun by mala byť okolo 1,2 miliardy dolárov. "Počul som, že hokejisti Coyotes sú extrémne nadšení, že už nebudú musieť hrať v Mullett Arene," napísal na sociálnej sieti X reportér Andy Strickland.

V hre je takisto možnosť, že klub zmení majiteľa, ale ďalší ročník ešte odohrá tam, kde pôsobí aktuálne, a do nového prostredia sa vydá až pred sezónou 2025/26. Arizona je súčasťou ligy od roku 1996, vtedy sa klub Winnipeg Jets presťahoval do Phoenixu.

Štatistika týždňa

Patrí k najlepším hráčom histórie, o tom nemôže nikto pochybovať. Teraz sa Sidney Crosby dostal aj do TOP 10 bodovania NHL, a to ako prvý hráč od Jaromíra Jágra, ktorému sa to podarilo 19. februára 2008. Dlhoročný kapitán Pittsburghu vymenil v desiatke Phila Esposita, pričom na deviateho Joea Sakica mu chýba 49 bodov. V tejto chvíli ich má na konte 1 592 (591+1 001).

Zo sociálnych sietí

Hádzať na ľad plyšových potkanov - to je rituál, ktorý k zápasom Florida Panthers (s určitými prestávkami) patrí od sezóny 1995/96. Teraz sa môžu fanúšikovia pozrieť, ako taká cesta z hľadiska na ľad vyzerá.

Fotografia týždňa

Opäť sa vraciame k jednotke draftu 2022. Slafkovský rozdával po hetriku úsmevy na všetky strany a večer proti Philadelphii si užil plnými dúškami.

Pohľad Ladislava Šmída

"Základná časť sa blíži ku koncu, čo je ideálny čas na ľahké zhrnutie sezóny, kým sa tímy vrhnú do bojov o Stanley Cup.

Udalosťou číslo jeden je pre mňa Auston Matthews a jeho blížiacich sa 70 gólov za sezónu, čo je pre mňa neskutočný počin. NHL sa stále posúva vpred a napríklad brankári sú čím ďalej lepší, ale ako je vidieť, strelci taktiež. Matthews je pre mňa osobne už teraz jedným z najlepších snajprov celej histórie, gól dokáže dať z čohokoľvek a jeho strela zápästím je neuveriteľná.

Číslom dva sú bodové šnúry Edmontonu a Nashvillu. Prvá trvala 16 stretnutí, druhá dokonca 18 a obom mužstvám série pomohli späť do bojov o play-off. Pritom NHL je taká vyrovnaná, že víťaziť takto dlho v rade, to už niečo naozaj znamená. Ukázalo to taktiež silu oboch mužstiev. Uvidíme, ako sa im bude dariť v boji o Stanley Cup.

Číslom tri je potom Arizona. Posledné týždne sa to skutočne hýbe a zdá sa, že Coyotes sa skutočne odsťahujú do Salt Lake City. Bolo nedôstojné hrať v najlepšej hokejovej súťaži sveta v hale pre päťtisíc divákov. Arizona je skvelé mesto pre život, ale my sa bavíme o biznise a hráči si zaslúžia hrať v poriadnej aréne s atmosférou. Za mňa je to rozhodne dobre pre celú súťaž."