Po USHL si vyskúša českú extraligu. Kupčo posilnil Karlove Vary

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po USHL si vyskúša českú extraligu. Kupčo posilnil Karlove Vary

Kupčo sa vracia do známeho prostredia.
Kupčo sa vracia do známeho prostredia.Profimedia
Slovenský hokejista Ľubomír Kupčo bude v nasledujúcom ročníku obliekať dres českého extraligistu HC Energie Karlove Vary. Dvadsaťjedenročný útočník si v uplynulých troch sezónach vyskúšal pôsobenie v americkej USHL.

Kupčo už na západe Čiech pôsobil, keď v mládežníckych kategóriách hral za dorast a juniorku Karlových Varov. "Ľubo je hráč, ktorý do našej akadémie prišiel v dorasteneckom veku. Je to kreatívny útočník, ktorý sa vracia po dvoch rokoch v zámorí. Čaká ho prvá sezóna medzi dospelými a bude bojovať o miesto v našej zostave," uviedol pre oficiálny klubový web manažér mládeže Bronislav Píša.

Bývalý mládežnícky reprezentant podpísal ročnú zmluvu s opciou na predĺženie o ďalší rok. "Návrat do Karlových Varov bol pre mňa prvá voľba, keď mi nevyšlo účinkovanie v univerzitnej súťaži. Už keď som odchádzal do Ameriky, tak som s klubom hovoril o tom, že ma tu radi uvidia a ja som to videl rovnako. Som veľmi rád, že mi Energie dajú príležitosť a teraz je to iba na mne, ako sa ukážem," povedal odchovanec HC Košice.